dinsdag 4 april 2017

Camper ophalen.

Vandaag de camper ophalen in de haven.
Met de taxi eerst naar de Custom Broker voor de douane papieren. Die lagen daar al mooi klaar. Was even 150 Can dollar aftikken en verder. Daarna naar de douane. Stelde ook niets voor. Even wat stempeltjes op de papieren en verder naar de haven. Ook daar ging alles snel. Melden, ik wordt naar de camper begeleid en papieren inleveren. Camper controleren, alles is mooi schadevrij.


Dan starten. Ja mooi niet dus. Accu plat. Heeft men het binnen licht aan laten staan. Starthulp geregeld en vertrekken. Yes..
De rest van de dag me bezig gehouden met diesel gas en water tanken en de camper inruimen. Al de spullen liggen nog opgeslagen in het garage gedeelte. Nadien naar de Walmart gereden om inkopen te doen. Ik had nog niets om te eten. Daar ook de nacht doorgebracht. Kom ik hier mensen tegen van Texel die met de camper op de terugweg naar huis zijn. De wereld is toch klein.

Ik ben er.

Zo, gisteren avond om 22.00 uur aangekomen in het Quality Inn hotel bij vliegveld Halifax.
De vlucht naar Toronto verliep goed maar duurde wel lang. 

Zijn we er nog niet?
 
En toen begon het. Ja, met velen in een toestel die er allemaal tegelijk uit willen, dan duurt het even voor het leeg is. Als je dan achteraan zit ben je er als een van de laatsten uit. Ik had 3 uur tijd om over te stappen. Ik denk: tijd in overvloed. Niet dus. Kon het nét halen. De immigratiedienst maakt er nog al een probleem van dat ik geen retour vlucht geboekt had. En je eigen camper naar Halifax verschepen en ophalen?? Bestaat dat ook al??? Na telkens weer uitleggen wat ik kwam doen en van plan was en het overleggen van -camper, -verzekering en douane papieren en faxen mocht ik toch door. Het leek wel een aflevering van de serie "Border security".
Maar nu nog overstappen. Ik kwam er achter dat de binnenlandse vluchten vanuit een ander deel van het vliegveld gaan. Hier moet je eerst nog met een treintje naar toe.
Maar alles gelukt. Dus om 22.00 uur (Om 03.00 nl tijd) in het hotel. Nog even een taxi gebeld voor morgen vroeg en nu slapen. Ben om 04.00 uur al wakker.
Jetlag denk ik. Douchen, koffie gezet en maar even de blog bijwerken.