donderdag 15 juni 2017

Yellowstone 1

Deze morgen eerst de blog weer bijwerken. Gisteren avond zat er geen snelheid in de verbinding. Probeer ik het nu weer en het gaat prima. Dus de blog is weer bijgewerkt. Vandaag verder naar Yellowstone Park.

Mooie vlaktes met de bergen op de achtergrond.

Onderweg een bronzen beeld van Thunder Jack de Mountain man. Hij symboliseert de eerste Europeanen in dit gebied.
Even stoppen in een leuk dorpje en rondkijken.En Yellowstone komt in zicht.

Nog even onder de boog door en dan ben ik er.


Het binnenkomen bij de ingang was makkelijk met mijn recent aangeschafte Annual Pass. Even de pas laten zien en legitimatie en doorrijden met een handvol folders er bij.

Maar nu? Eerst maar even de folders bestuderen. Ik wilde naar de info rijden maar dat is niet meer nodig. Alles wat ik wil weten staat in de folders met een parkkaart er bij. Als je het rondje door het park volgt kom je langs de bezienswaardigheden. Ik kom linksboven bij de North Entrance binnen en ga naar nr 4.

top10map
De Mammoth Hot Springs.

Zeer indrukwekkend deze kleuren en het warme/hete water wat overal uit de grond blubt en borrelt en dampt. En dan de bijbehorende zwavellucht niet te vergeten. Hier beginnen we.
Bij de living Colors.


De mineralen zullen wel niet giftig zijn. Je ziet de dieren deze gewoon oplikken.


En dan helemaal omhoog met de trap. Een paar kinderen liepen de trede te tellen en riepen dat het er 2059 waren. Ik vond het meer dan genoeg en dat op een hoogte van meer dan 2000 meter.

Op het terras aangekomen.En overal loopt en druipt er water vanaf.


Dit staat onderwater maar dit zie je niet op de foto. Het water is zo helder en zuiver.
                 

En dan helemaal bovenaan de trap heb je de New Blue Spring. Puff Puff. (En dan zie ik dat er een grote parking is en je met de auto naar boven kunt rijden)
En nu weer naar beneden. Het is etenstijd geweest en ik moet ook nog een plekje zoeken.