vrijdag 9 juni 2017

Lewis and Clark

Vandaag naar Kooskia. De route door de wildernis volgt het pad van Lewis and Clark die in 1804 vertrokken om Noord West Amerika in kaart te brengen nadat het was terug gekocht van Napoleon. Ja, die uit Frankrijk. Overal onderweg kom je historische plaatsen tegen die herinneren aan de ontdekkingsreis van deze 2 heren.


Even een bezoek brengen aan het Visitor Centre met museumpje.


Telefoonkantoor uit die tijd.

Onderweg telkens points of interest over Lewis and Clark.


Dan kom ik in Lolo Hot Springs.

En dit staat als een dorp op mijn kaart maar meer als een zwembad (Hotspring) en een paar cowboy gebouwen is het niet. Ziet er wel leuk uit.
Dan ben ik boven op de Lolo Pass en daar is weer een Visitor Centre.


Even naar binnen.
Het rechtse meisje wilde snel weg vluchten toen ze mijn camera zag. Maar helaas pindakaas. Te laat. Ook hier weer bijna alles in het teken van Lewis and Clark.

Verder maar weer. Maar wel opletten. Er steken er nog snel 2 over.
En dan nog even stoppen voor deze oude meuk. Toch even kijken.
Als ik verder rijdt houd plotseling de wildernis en de begroeiing op. Wat me dan opvalt zijn de haast onechte kleuren van het gras en de rotsen.
Vanmiddag aangekomen in Kooskia. Dit ligt in het midden waar de 3 wegen bij elkaar komen. Ik kom van rechtsboven en vervolg mijn route naar beneden.
Vreemd maar ik had weer een politiepet achter me aan rijden op het laatste stukje. Deze rijdt  wel door gelukkig.
Even door het dorp lopen.

Deze tekening moet je doordenken naar de onderste. Deze gaat als het waren de hoek om. Maar de kwaliteit is niet meer zo best. Navraag leerde me dat deze al 20 jaar op het pand zit.


Bovenop staat nog iemand te apen.

Vandaag maar in Kooskia gebleven.