donderdag 29 juni 2017

Death Valley 2

Ik ben al vroeg op en wil ook vroeg in het park zijn. Met de voorspelde temperatuur van meer dan 45 gr hoop ik nog een beetje in de koelte te zijn. De zon komt net kijken als ik de camperdeur open doe.

Ik ben voor 07.00 uur al onderweg naar het park. Eerst deze afdaling en dan de klim over de bergen en weer naar beneden de Valley in.

Waarschuwingen voor oververhitting van je motor.

Zou dit nu een Coyote zijn. Hij ziet er maar magertjes uit.

Bij de eerste parkeerplaats staat dit bord. Hebben ze hier killerbee's?

Kom ik zomaar een stel ezeltjes tegen in de middel of nowhere.
Mooie kleuren in de bergwanden.
En grillige vormen.

Burned Wagons point. Waar goudzoekers hun houten wagens in 1849 in brand staken om het vlees van een os te drogen en met de resterende dieren te voet verder te gaan.

Daarna even naar Mosaic Canyon gereden maar wandelen word ten zeerste afgeraden na 10.00 uur in de morgen. Ja wat wil je het is nu al 45 graden. Als je uit de camper bent dan waait de wind als of men een warme fohn in je gezicht krijgt en over je hele lichaam.


Toch even een stukje er in lopen en dan weer terug uit de wind.

Als ik verder rijdt kom ik langs  Devils Cornfield.

Er wordt telkens gewaarschuwd voor de hitte.

En ook voor flash floods.

Dan komt er in zeer korte tijd met noodweer zeer veel water met modder uit de bergen en verandert de weg in een modderbad.


Ook nog even naar Ubenheber Crater gereden. Deze is volgens het bord nog maar een 2000 jaar uit. Is best een flink gat.


De weg naar Scotty's Castle en het monument zelf zijn nog niet bereikbaar. Dit ivm de wateroverlast in 2015. Jammer. Ik ben er vlakbij.Weer 101 km terug gereden en om nog de Artists Drive te rijden. De temperatuur loopt op naar 47.1 graden en de hoogte daalt ook steeds meer. De gehele dag dat ik hier rond kijk en rij heb ik niemand gezien. Behalve de parkwachter een keer met de auto.

Bij de Artists Drive vallen de vele kleuren in de bergwanden op.

 
 
 Toch nog even naar boven klimmen voor het uitzicht. Was kapot toen ik boven was met 47 graden en die warme fohnwind.

 

Het was al bijna 19.00 uur toen ik het park uitreed. Ik had gehoopt dat de temperatuur wat zou zakken maar dat viel tegen. Ik was helemaal op door die hitte. Gelukkig wat beschutting tegen de zon gevonden. Toen de temperatuur zo rond de 35 gr was de airco aangezet en die is het de hele avond blijven doen.