zaterdag 6 mei 2017

Wasdag

De was moet ook maar eens gedaan worden. Maar waar? Ik wil naar Grande Cache rijden. Even op internet zoeken en dan heb je er zo eentje gevonden. Deze zit bij de dhz carwash. Gaan we die maar eens opzoeken. Onderweg was men bezig met de bermen schoonmaken.
 
 

En let dan op. Iedereen (ook ik dus) gaat dan in de rem en rijdt dan met een snelheid van ongeveer 40 km deze mensen voorbij. Hier staan zeer hoge boetes op, heeft men mij verteld. Het begint bij ongeveer 1000 Can dollar. Ook  voor afval uit het raam gooien geeft men hoge boete's als ik de borden mag geloven. Begint bij 500 Can dollar maar toch ligt de brem vol met afval. Ja, als er niet op gecontroleerd wordt haalt het niet veel uit.
En yeahh daar zijn de Rockie's weer. Even uitkijken op deze scheve brug met houten wegdek: die zijn glad als het nat is.


 

Er ligt hier plaatselijk veel modder op de weg. Kijk maar aan de zijkant van het wegdek op de brug. Op de weg zelf is het niet veel beter. Komt omdat alle zijwegen onverhard zijn hier. Dan een regenbui en het wordt een grote modderpoel.
De auto's zien er ook niet uit.En dan ziet je camper er ook zo uit.
Zo en nu de was. Hier is dus de Laundromat (wasserette).Maar hoe werkt dat nu? Zij legt me dat met alle plezier uit.

 
Wat voor wasmiddel heb je? Ja, ik heb dit gekocht in de supermarkt. Ik weet niet goed wat te kopen. Deze lijkt me wel goed. Staan er heel veel van.Ja zegt ze. Die gebruik ik zelf. Ja ha ha , natuurlijk. Hoe lang duurt het? Half uurtje maar? En dan in de droger. Ook een half uurtje en dan kijken of het droog genoeg is. Anders even een quarter (kwartje) er bij voor nog 5 min extra. Was inderdaad snel klaar en mooi droog. Opvouwen was meer werk. Ben ik niet zo goed in. De volgende keer doe ik toch maar een iets langer programma. Zo en nu nog even naar het plaatselijke VVV. Buiten heeft men een paar leuke oude gebouwtjes bij elkaar gezet.

En binnen ook leuk. Veel in het teken van jagen en vallen zetten zoals het vroeger ging.
In de wasserette had ik al iets opgevangen van een weg afsluiting. Dit ook even bij de VVV ge├»nformeerd en het blijkt weg 93, de Icefields Parkway te zijn. Afgesloten i.v.m. met een lawine (avalanche). Ja en die  wilde ik juist nemen.
Je moet haast wel want zoveel wegen zijn er niet.

Blijven we mooi in Grande Cache staan. Morgen is de weg  misschien wel weer open.