maandag 24 juli 2017

De Route 66 9

Het begon eergisteren avond nog lekker te regenen. Koelt mooi af. Gisteren had ik een mooi schaduwplekje onder de bomen. Fijn dat  het nu bewolkt blijft. Blijf ik hier toch lekker staan. Ja waarom niet. Ik heb nog tijd genoeg. Een beetje klein onderhoud doen. Zoals de accu's er even uithalen en het vloeistof peil controleren. De accu ruimte schoon maken. Is een mooie stofboel. Ja en oliepeilen en de banden spanning controleren enzovoort. Morgen maar weer verder. Temperatuur is maar 24 graden.
Deze morgen breekt de zon weer door en dan gaat de temperatuur weer snel omhoog. Ik ga maar een stukje verder. Ik ben nog maar net in het volgende dorpje en ik zie me daar toch een partij ouwe meuk (blijft toch leuk). Toch even kijken. Kan het niet laten.

De oude eigenaar (76j) zit rustig in zijn stoel met langs hem zijn oude hond (11j). Ook leuk is de kappersstoel uit 1935. Mag ik even kijken? ja hoor ga je gang.

In Nederland schrijven ze wel eens over een schuurvondst maar hier kijk je je ogen uit. T ford of A Ford bv. Niet eentje, hier staat een hele rij. Een hele loods vol.En dan buiten nog allemaal oude auto's en onderdelen.

Hele rijen met motoren en chassisdelen etc. Het walhalla voor mensen die oude Amerikaanse auto onderdelen zoeken.
Deze is ook mooi. Let op de lampen.

Ik heb nadien nog even met de eigenaar zitten praten. Wat zit er in de loods hierlangs? Laat eens zien. Nee dat deed hij niet. En in de containers?

Ja die zitten ook allemaal vol met onderdelen. Maar ik verkoop niets. Is later allemaal voor mijn zoon en kleinzoon. Moeten die maar zien wat ze er mee doen. Als ze het verkopen zijn ze miljonair. Hij had toch wel in de gaten dat er voor veel waarde stond. Doe hierlangs de loods even open zodat ik eens even kan
kijken? Ja vooruit dan. Ik zie een loods  met oude auto documentatie en nieuwe spaakwielen, nieuwe onderdelen in dozen en kratten voor die oude voertuigen.

En hier zie ik nieuwe motoren voor deze oude voertuigen (ford) en veel kratten met nieuwe onderdelen zoals radiateurs.

En hier bv een heel rek met nieuwe banden voor deze oude fords.

En dan was er ook nog een hoek met oude vrachtwagens zoals deze White.

En deze towtruck.

Ik neem afscheid van de eigenaar en ga verder over de  R66. Ik had onderweg al een paar keer gezien dat men vrachtwagens transporteerde op elkaar. Dus zo. Even goed bekijken hoe men dat doet. Dit zijn Peterbilt trucks. Van Paccar waar Daf ook toe behoord. Het is het model van jaren geleden. Wordt nu nog nieuw gemaakt. Ook de remmen zijn nog van jaren geleden. Gewoon trommel remmen er op ipv schijfremmen. 20 jaar geleden is men hier in Europa al overgegaan op schijfremmen voor trucks en opleggers maar hier wordt het nu nog gemonteerd. Wel moderne motoren aan de Def tank te zien. Dit heet bij ons Adblue.
Blok hout er tussen met kettingen vast gezet. Zo gaat het ook.

Hier nog eentje. Dit zijn Hino's.

Een plekje gevonden in Santa Rosa.