zaterdag 13 mei 2017

Red Rock Canyon.

Vandaag is het mooi weer , wel wat fris maar daar heb je jassen voor. John stelt voor om, samen met Connie, naar het Waterton Lakes National Park te gaan. Dit is hier vlakbij. Gaan we doen. Onderweg zie ik nu eens hoe dat men de prairies inzaait. Men neme een hele grote trekker, met een hele brede schijveneg en daar een hele brede zaaimachine aan vast en daar weer aanhanger met een grote tank met zaad er achter.
Ja, je moet ook best een stukje zaaien dus.

Het park is open en we hebben de (gratis) toegangskaarten
i.v.m. met het 150 jarig bestaan van Canada.


We rijden de Red Rock Parkway.

Het is een prachtig park met vele mooie vergezichten.


En kijk wie hebben we daar?


In dit park is de Red Rock Canyon. En die is pas mooi.Er is een stukje hogerop nog een waterval.
Daar sjokken we even naartoe.


Langs het wandelpad ligt het bezaaid met omgewaaid en dood hout.
Ook uit kijken waar je loopt want dit is poeoeoep van een Elk en dit zijn geen eikels.


Ik krijg de waterval niet goed op de foto. De uitkijkplaatsen is men aan het vernieuwen en men mag daar nog niet op komen. Ook niet toen ik het toch even snel probeerde.

Dan weer naar beneden.


We rijden verder naar het plaatsje Waterton in dit gelijknamige park. Want daar is ook een waterval.

En dat water loopt in dit mooie meer.

We doen nog even een rondje door het dorp en daar zien we de Big Horn geiten. Het zijn net beelden maar ze zijn echt hoor.Je krijgt er wel honger van als je zoveel in de natuur loopt.

We nemen een plaatselijk gerecht. Poutine genaamd. Dit zijn frieten van zoete aardappelen met kaas en pulled pork. Lekker man. Het lijkt een beetje op friet stoofvlees maar smaakt veel beter. En daar 2 pullen water bij voor de dorst.

Hierna nog naar de Frank Slide gereden om hier even te kijken. In 1903 op 29 april om 04.10 uur in de morgen kwam er een gedeelte van de berg  (82 miljoen ton rotsen) naar beneden en bedolf het plaatse Frank.
Hierna weer terug naar huis. Het was al laat bij terug komst bij de camper. Het weer; Beetje frisse wind maar verder lekker zonnetje.