zaterdag 24 juni 2017

Bodie

Eerst ga ik maar eens kijken of de Tioga pas open is. Hierdoor kan ik dan naar het Yosemite National Park. Volgens het bord is deze nog dicht.  Na vraag hoelang men dacht dat deze nog dicht was leverde niets op. Dan rijdt ik deze kant van de pas maar en draai dan boven maar om. De pas kan nog wel een week dicht blijven.
                 
Maar laat ik eerst maar even de June Lake Loop rijden.


      
                               Prachtige omgeving. Maar zeer druk met recreanten. Het is weekend en iedereen trekt er op uit.
                
                 
En nu naar de Tioga Pass.Boven aangekomen is de pas nog dicht. Maar het lijkt er op dat deze snel open gaat. Dan weer terug naar beneden.
12 Miles of 20 km naar beneden. Zie ik op een parkeerplaats 2 beestjes zitten. De rechter heeft me al meteen gezien en vlucht weg.
Maar de linker beweegt helemaal niet. Zou deze dood zijn?

Deze heeft het veel te druk met iets wat daar op de grond zit.

Als ik er een halve meter van af ben krijgt ze me in de gaten en weg is de marmot.Oeps, dak ingezakt.
Als ik beneden ben zie ik dat het bord met Tioga Pass  ,,Closed,, is veranderd in ,,Open,,. Ik ga toch lekker mijn andere route en eerst even naar de spookdorp Bodie. Dit is het dorp waar het hout van de Mono Mills (gisteren geweest) naar toe ging. Dit is in het Bodie State Park.
Maar de laatste 3 miles (4.8 km) is wel een onverharde stof pad. Leuk op de motor.
En dan file.

Kijk nu wordt duidelijk waar dat hout voor nodig was. Er was goud gevonden en om dit te delven waren mensen nodig die weer woningen etc nodig hadden.


Even in het museum kijken.
En nu weer dezelfde stof weg terug.
Mijn weg vervolgt naar Bridgeport en hier linksaf via de Sonora Pass (2933 m) naar Sonora. Maar even nadien stond er dit bord.  Ik heb hem gereden en kon boven komen in de 1e versnelling. Ik doe dit geen 2e keer. Deze weg is toch niet aan te bevelen met een camper. Al helemaal niet als je er een met voorwiel aandrijving hebt lijkt me.

En toen dit bord. Maar dit ging alweer naar beneden in de 1e versnelling en nog steeds bij remmen.

Even gezocht naar een parkeerplek in Sonora en is gelukt.