zondag 10 september 2017

Toeristische Route 3

Wat een verschil met het weer van gisteren. Nu waait het hard met telkens regen. Later op de voormiddag  wordt het wat minder met de wind. Ik ben van het eiland afgereden. De wind viel mee op de brug. Stond op de kop en dan heb je er niet zo veel last van. Want als de wind van de zijkant op de camper staat dan let maar op. De stroomlijning van een camper is net zo goed als van een flatgebouw. 


Je hoeft alleen maar te betalen als je het eiland afgaat. Men denkt; wat er op komt moet er ook weer af. Dus een maal een betaalpost is voldoende.

En blijf met je vingers van die telefoon af.

Zo, ik ben weer op het vaste land.

Aangekomen in Amherst op een parkeerplaats. Alles was stil en leeg ivm met een nationale feestdag. Ik ben vast begonnen met het in gereedheid brengen van de camper voor de terug tocht. Dit is mijn laatste week in Canada. De vrieskist is leeg en kan ontdooien en dan schoon maken. Na meer dan 5 maanden vriezen zit er veel ijs aan de binnenkant. Later in de week zet ik hem op koelen en dan kan de koelkast schoongemaakt worden.

Wat een rommeltje wordt het dan even.
 

De volgende morgen in dit dorpje even de Library op gezocht. Er waren nog een paar mailtjes met info over de terugvaart die ik even geprint wilde hebben.

Het leek me een leuk dorpje en nadat ik klaar was bij de bibliotheek even door het dorp gewandeld. Het waait nog flink maar het is zonnig met 24 graden.


Bij deze broodjes zaak even naar binnen voor een broodje.

Ze hebben van alles. Maar wat het is???

En je mag ook in de keuken neuzen.


En verder maar weer. Over de toeristisch route. Ik zie deze kleurrijke velden. Wat zou het toch zijn. Het lijkt wel of ze gemaaid of gekamd zijn of zo. Het lijken mij blueberry veldjes (bosbessen). Die zie je hier namelijk veelvuldig te koop langs de weg.Ook leuk. Motormuis in de tuin.

Even kijken bij dit stoelen museum. Helaas dicht.Volgens dit bord stond hier de fabriek van Dominion Chairs. Er is door de jaren heen 6 keer een fabriek gebouwd en 6 keer is deze door brand verwoest. Ze leren het nooit.Er tegenover is een winkeltje wat ook de functie heeft van truckstop. Men heeft er van alles en nog wat. Het is de plaatselijke bouwmarkt maar ook de levensmiddelen zaak en de Beerstore.Onderweg in Greenwood tref ik bij de dumpstation dit stel. Komen uit AustraliĆ«. Althans zij komt uit Nederland maar is in AustraliĆ« blijven hangen. Ze hebben hier een oude camperbus gekocht en willen hier wat rond trekken en in de winter in de  Rockies gaan werken. Even Nederlands klappen. Leuk.De ene dag is het prachtig weer en de andere dag regent het dat het giet. Net Nederland. Ja wat doe je dan. Ik heb de wasserette maar weer eens opgezocht. Al de was maar eens doen. Voor de laatste keer. En met deze oude machines.


Maar ook dat is gelukt. Ja en dan zit je daar anderhalf uur te wachten tot dat de wasmachine en de droger klaar zijn. Ik moest wel vragen hoe dat dit allemaal werkte aan de dames. Vrijdag ben ik het laatste stukje naar Halifax gereden. Wel opletten want als er een schoolbus staat moet het verkeer van 2 zijden wachten.
 

In Halifax even naar de Fowarder gereden om de papieren voor de export van de camper te regelen. Ik denk, dat kan maar vast gebeurd zijn. Even Candollar 150.00 aftikken en klaar. Kan de camper dinsdag zo in de haven achtergelaten worden.

Het wordt al meteen druk als je bij de stad komt. Overal wordt aan de weg gewerkt. Als ik de brug over ben loopt het verkeer helemaal vast. Omleidingen en werkzaamheden. Dan de stad weer uit en een plekje voor de nacht zoeken.


Als ik bij het wooncentrum aan kom koop ik maar meteen een Hotdog. Ben nu toch hier. De dag is al weer om. En bij Canadian hebben ze goed internet. Blijf hier maar ergens staan.
Wat een rust hier. Hele nacht niemand gehoord. Ik ga vandaag toch weer even naar Halifax. Even kijken waar het adres ook al weer was waar de camper naar toe moet. Ben er geweest met ophalen van de camper. Het is onder aan de andere grote brug. Er zijn twee grote bruggen hier. Wel betalen hoor!Snel gevonden. Ik ga  verder langs de haven naar Point Pleasant Park om te kijken naar de boten en voor een wandeling. Moet ik weer door de stad met werkzaamheden.  


Het weer is prachtig en het is  druk met recreanten in het park. Het ligt vast tegen het haventerrein aan.Allemaal op een rij.


Containerschip komt binnen en wordt aan de kade geduwd.


Monument opgedragen aan de Vrouwen en mannen die stierven bij de Canadese marine tijdens Vredestijd.

Ja en weer een mooie dag voorbij. Nu rest me alleen nog dat camper inpakken en inleveren en dan naar huis. Het zit er op. Aan alles komt een eind. Prachtige reis gemaakt. Voor een gedeelte samen met Riek.  Fijne mensen ontmoet en heel veel prachtige natuur  gezien. En niet te vergeten, een hele mooie route gereden.