zondag 21 mei 2017

RevelstokeWat een rust. Je hoort alleen de vogels en de wind in de struiken.
Lekker weertje. We gaan vandaag eerst even naar het Forrest museum. Maar bij aankomst blijkt, gesloten op zondag en maandag. Wat een vreemde sluitingsdagen. Het valt me wel op dat ik al best vaak ergens was voor een bezichtiging en dat het gesloten is. Dan maar even zo langs het hek kijken.


He, Er ligt een Buda Dieselmotor in. Dit merk is later over genomen door Allis Chalmers dieselmotoren.
Op de achtergrond zie je nog de Revelstoke dam.Nadien weer terug naar Revelstoke gereden om naar het spoorweg museum te gaan kijken.


Oud gereedschap


Prachtige oude techniek.De personenwagons van de binnenzijde.

Het keukentje.

Slaapkamertje met wasgelegenheid en eronder iets wat op een wc lijkt.


En ook nog even buiten kijken. Deze wagon is de caboose. Deze zit als laatste aan de goederentrein. Dit is het verblijf van de Crew die meegaat met deze goederentrein.


De binnenkant, althans wat er nog van over is.

De sneeuwschuivers.

Hierna gaan we naar het Mount Revelstone Nationalpark. Dit ligt tegen Revelstone aan en is allemaal toegankelijk met dezelfde parkpas.


De "Meadows in the Sky Pkwy" loopt 30 km omhoog naar de top van de Mount Revelstoke. Maar verder dan het 2e vieuwpoint kunnen we niet komen. Afgesloten ivm nog veel te sneeuw op de top volgens de parkwachter.


Maar het uitzicht vanaf het vieuwpoint is fantastisch.Hierna naar een ander punt in het park gereden. Naar de "Skunk Cabbage Boardwalk". Klinkt wel interessant. Even wandelen en kijken.
Daar zijn de rode bankjes weer.Skunk Cabbage of te wel "Stinkdierkool" is deze plant met grote  gele bloemen. Deze groeit hier volop. Ook hier weer dat aparte warme vochtige klimaat ondanks dat we hier op 900 meter hoogte tussen de bergen zitten

Ook veel kikkers. Maar daar heb ik niets mee. Vind het maar herriemakers.
Zo dag is alweer om. En een temperatuur van 28 graden. Fijn dat er een grote airco op de mijn camper zit. We gaan terug naar Revelstoke en zoeken een camping op. Deze lijkt wel wat. Ziet er netjes uit en heeft een prima wifi verbinding.

Maar wel druk. Het is een lang weekend ivm met "queensday".  Maar men heeft nog een plaatsje vrij. Eigen bankje er bij. Biertje!