zaterdag 26 augustus 2017

Toeristische Route 1

Vanuit Niagara rustig aan richting Halifax aan het rijden. Eerst een stukje autobaan naar Toronto en daar even de tolweg op. Dit om de files, die ik van een afstand zag staan, te omzeilen. Na Toronto ben ik naar het meer van Ontario gereden en heb oa weg nr 2 langs het meer gevolgd. Deze toeristische route verder naar het oosten gereden en hier en daar even gestopt.

En wandeling door de Wetlands. Met 22 graden. Das pas fijn.


Mooi toeristisch. Over oude bruggetjes.

 En over steken met de veerpont.

En dat aanleggen van de veerpont bleef maar duren. Blijkt dat er een technisch defect in het beweegbare wegdek was. Deze wilde niet meer zakken. En de volgende veerpont ligt al te wachten. Schiet nou toch eens op.

Het is ze toch gelukt om de storing te verhelpen en kon ik mee naar de overkant. Nadien even stoppen in Cananoque.


En rondtrekker of een zwerver?
 

Overblijfselen van de spoorweg met het wachthuisje zoals het hier vroeger heeft gelopen.Hé, krijg nou wat. Daar zijn de bankjes weer. Je ziet ze door heel Canada staan.

Leuke paadjes.En tijdens de wandeling kom ik langs een soort van friet kraam en daar hebben ze Poutine. Dat is lekker. Het is friet met kaas, die dan smelt. Het ziet er niet uit. Ga ik thuis ook proberen te maken. En s ávonds op het parkeer terrein weer een lekkere frisse bui regen.


De aggregaat is weer olie ververst maar ik heb hem nog niet nodig gehad voor de airco. De temperatuur en het weer is hier aan de oostkant van Canada nu op zijn Hollands. Lekker 20 tot 22 graden met veel zon. In bed kun je nu weer een deken over je heen gebruiken. En de airco uit. Wat een rust.

Ik zak langs de kust of richting Halifax. Kom ik hier een 2cv tegen (lelijke eend). Zijn hier schijnbaar ook ooit eens verkocht. Aan de voorkant geen nr plaat is normaal hier. Alleen aan de achterkant.

Even verder gestopt zomaar langs de route en daar staat deze mooi bus met een muzikant te repeteren. Zij ziet dat ik er foto's van maak en wil deze ook graag. Ik krijg haar mailadres en heb haar deze toegestuurd. Kreeg een bedankje terug. Zij komt uit Frankrijk maar woont al 15 jaar in Canada.En weer verder op mijn gemakkie.

De restanten van een oude watermolen bekeken. Zijn alleen nog wat beton en hout resten van over.

Wel een leuk plekje om even te rusten.
Op dit moment ben ik in de plaats Rimouski. Over dit stukje heb ik van maandag tot gisteren gedaan. Zo en nu is het tijd voor een ijsje. :-)