vrijdag 18 augustus 2017

Holland

In de staat Michigan ligt het plaatsje Holland. Hier zijn in het jaar 1847 inwoners uit de plaats Ommen neergestreken en hebben deze plaats gesticht. Dit ligt een beetje op de terug weg naar Canada. Eerst even uitzoeken hoe ik tolvrij kan rijden. Chicago heeft een aantal tolweg stukken met elektronische tol. Om problemen te voorkomen heb ik me er even in verdiept. Een route zonder tol is maar 8 km meer dan met tol. Dan doen we dit toch. Het tol vrije stuk loopt parallel langs de tolweg. Het loopt best goed. Maar wat is de weg toch slecht. Trouwens in bijna de gehele states. Ook nu weer veel oude betonweg met gebroken beton platen met gaten er tussen. Ook de brug overgangen zijn zeer slecht. Je bent continu tussen de gaten en scheuren door aan het sturen. Je snapt dan wel dat vele in een 4x4 rijden. Dan heb je er minder last van lijkt me. Ook in en opritten zijn met grote hoogte verschillen en het is telkens weer uitkijken dat je niet met het chassis aan de grond komt. Is me nog maar een keer gebeurd trouwens. Gelukkig geen schade. Het kan ook de trekhaak geweest zijn die de grond raakte. Moest het toch even kwijt. Dan zijn we nu in Holland. Het is er heel erg Dutch. Ook het weer. Ten minsten in dit themapark. Het is al bijna avond. Ga ik morgen nog even in het park kijken.

Met ook diverse Dutche winkeltjes.
Zo. Doe voor mijn maar een friet met en een frikandel speciaal. Dat is lang geleden dat ik dat gegeten heb.En je kunt hier in het Nederlands bestellen. Deze mevrouw is met haar 20e hier naartoe gekomen. En dan begint het met waar woon je? O, dat plaatsje ken ik. Ik ga binnenkort in Veldhoven op bezoek. O Ja???? Bla Bla Bla en Bla....Ja, schiet maar op met mijn Friet.

Het is er druk. Vooral ouders met kinderen die voor de kermis en de kinderboerderij komen.


Na de friet en frikandel speciaal weer verder gereden richting Canada. Wat een rotautobaan met zijn beton platen. Eind van de middag aan de grens met Canada aangekomen. De grens stelde niets voor. Pascontrole en een paar vragen en doorrijden. En dan rijdt je Canada binnen en het is ineens een strakke autobaan. Wat een verademing. En alles weer in kilometers aangegeven.Overnacht in Strathroy. Het weer; Prima met 22 graden en vandaag geen airco aangehad. Dat is lekker.