zondag 7 mei 2017

Zonnetje

Zo slecht als het gisteren was, zo'n mooie dag is het vandaag wel.
Heerlijk zonnetje met 18 graden. Staat wel een beetje wind.
Afgelopen nacht was het om het vriespunt maar ja daar op 1200 meter hoogte kan dat ook nog wel. Ik was vanmorgen even naar het Sanidump station gereden maar het water was nog niet aangesloten. We zien wel. De watertank is nog niet leeg. Vandaag naar Hinton door de Rockie's. En als je even stopt heb je de mooiste vergezichten.

De Hwy slingert zich door de Rochie's.Ook hier weer opletten voor overstekende dieren.Nu zit daar rechts onder bij "Alberta" een kistje met boekjes over de dieren die je hier ziet. Want deze zijn lang niet allemaal hetzelfde. Vandaag heb ik 3 white tailed deers langs de wegkant zien staan en er staken 2 mule deers over. Ja mag je weer vergeten hoor. Een Caribou heb ik vandaag niet gezien. En als je even afdraait en een gravelweg in rijdt kom je op de mooiste stekkies. En je ziet verder niemand.
 
Alsof je alleen op de wereld bent.

In Hinton aangekomen op een parkeerplaats zie ik dit uitkijkpunt.Met dit uitzicht. Prachtig toch.Loop ik daar wat te slenteren zie ik daar nummertje 8 staan.Toch groter dan je eerst denkt. De route van vandaag was ook machtig mooi. Liep over een hoogte van 1300 tot 1500 meter met zeer mooie vergezichten. Dat de zon zo mooi schijnt helpt hier wel in mee. Hier in Hinton zit je nog op 1030 meter hoogte. Ik blijf hier mooi staan. Het dumpstation is om de hoek en open/aangesloten. Alles werkt er. Kan ik morgen mooi alles vullen en leeg maken en daarna richting Banff.