woensdag 9 augustus 2017

De Route 66 15

Ik lag zaterdagavond nog maar goed en wel in bed en het begint me toch te stormen en te onweren en regenen. Het was een hoosbui zoals ze die hier wel meer kennen. Maar ook dat ging voorbij. Sta hier prima op de parking van het R 66 museum. Blog bij gewerkt en verder over de R 66. Nu gaat het een paar dagen door dorpjes en oude stukje van deze weg. Zowel verhard als onverhard.Hier kom ik over de Pony Bridge met zijn 38 bogen. De brug stamt uit 1934.

Kom ik een dumpstation tegen. Dat komt goed uit. Tanks legen en water vullen.

Ja welk bord moet ik nu volgen?

Dan maar naar El Reno.

Over de Lake Overholser bridge. Gewoon even stilstaan en een foto maken. Er is hier bijna geen verkeer.

In Arcadia kom ik langs de ronde schuur. Dit is een van de ,,roadside attractions,,  die er langs de route zijn.

Gebouwd in 1898 door William Odor op zijn farm. Gerestaureerd in 1992 en is nu een museum. Het verhaal gaat dat William de schuur rond maakte omdat hij dacht dat hij dan beter tegen een orkaan en wervelwind bestand was.Het dak vanuit de binnenkant omhoog gezien.

Of men de Route 66 nu The Ozark Trail of de The Will Rogers Highway of The Main Street America of wel The Mother Road noemde. Men kende allemaal de Round Barn (ronde schuur) in Arcadia.

Met regelmaat kom ik een auto tegen met inzittende die naar me zwaaien. Maar niemand die even stopt. Dan kan ik even vragen waar ze vandaan komen. Jammer. Dit zijn de restanten van een vroeger  hier aanwezig benzine pompje.

Het Roundup cafe.

Zet je oude meuk maar langs de weg en je hebt hier een antiekzaak.Ja daar bij de pijl ben ik dus. tussen Oklahoma City en Tulsa.


En hier was de hele oude R 66 afgesloten. Geen probleem. Draaien we om en nemen de gewone R 66. Die loopt er langs.

Ja ik was een beetje gestopt met foto's maken van oude auto's. Het hele land staat er vol mee. Maar toch nog even deze tractors. Staan er speciaal voor in de tuin gezet lijkt me.

Nadien kom ik langs het voormalige TeePee drive-inn theater. Veel meer dan dit projectie scherm staat er niet meer.

Ja en toen kreeg ik deze brug. Endakennet (Dat kan niet). Dus omkeren en terug.

 Wat later kom ik door Torchy. En daar wil men ook laten weten waar ik me bevind.


Hier dus ongeveer daar bij de ster.

En dan door Sapulpa. Het zijn allemaal kleine plaatsje die toch willen laten zien dat de R 66 hier belangrijk voor ze is.En dan door Tulsa. Ja dat kan je niet missen.Langs de gehele route door de stad wordt je er aan herinnerd met bv vaandels en de bloembakken.

Hierna weer een stukje hele oude R 66.

Met een hele oude brug er in. Deze is van 1926 tot 1932 in gebruik geweest in de R 66. Nadien heeft men de weg verlegd. Maximaal 3 ton. Oeps. Maar ik ben er al over. Mag dat?

Tussen Catoose en Claremore ligt de Verdigris rivier. Hier lagen twee vergelijkbare bruggen naast elkaar wat je wel vaker ziet in de US. De eerste brug is gebouwd in 1936, toen het verkeer echter stevig toenam was die niet meer afdoende en werd er in 1957 een tweede brug naast gebouwd. Echter, een tijdje geleden werd een van de bruggen erg slecht en omdat de staat geen zin had de oude brug te onderhouden is die verwijderd. Het restaurant wat er vlak tegenover ligt vond dat zonde en heeft de brug gekocht en voor hun restaurant geplaatst. 

Vanuit de andere kant gezien.


Hier begint een 10 mijl lang stuk van Route66 genaamd 'The sidewalk highway'. Die naam komt voort uit het feit dat het een stuk 1-baansweg is van Afton naar Miami. In de jaren voor de 2e wereldoorlog wilde men geheel Route66 verhard hebben maar omdat er weinig geld beschikbaar was hebben ze dat hier gedaan door maar 1 baan te verharden. De stroken ernaast werden met gravel verbeterd maar niet echt verhard. De overgebleven weg is slecht maar toch is dit stukje absoluut de moeite waard om te reizen!

Recentelijk heeft de lokale overheid de weg bedekt onder een dikke laag gravel dus is er nauwelijks nog iets zichtbaar van. Alhoewel het toch met stukken nog duidelijk te zien is lijkt me zo.

Nadien gestopt in Miami voor de nacht. Over traject heb ik  4 dagen gedaan. Bij gebrek aan een voldoende snelle internet verbinding heb ik de blog niet eerder bij kunnen werken. Traject van Clinton naar Miami.