woensdag 3 mei 2017

Even rond kijken.

Hier in Fort Nelson heeft men speciaal voor de campers etc een verzorgingsplaats aan gelegd. Daar de tanks maar even ledigen en vers water bijgevuld.
 

Daarna naar het museum

Het was al na tienen maar nog niet geopend. Er werd buiten wel door diverse mensen opgeruimd. Even vragen. De beheerster blijkt ziek te zijn en er is niemand die haar kan vervangen en dan blijft het dicht. Dan kijk ik buiten maar wat rond. Veel staat ook hier in het teken van de bouw van de  Alaska Hwy, tijdens de oorlog, en het 75 jaar bestaan deze zomer.Het oude postkantoortje uit Fort Nelson.
 

En hier ook vele oude voertuigen die staan te wachten om misschien ooit eens opgeknapt te worden. Ik heb hier best veel foto's gemaakt maar om hier nu weer allemaal foto's van die ouwe meuk neer te zetten. Jammer dat ik de hallen niet kon bekijken. Hier moeten de mooie voertuigen en werktuigen en historie's dingen zijn.


Nadien verder gereden over de Alaska Hwy naar het zuiden.
Eind van de middag in Dawson Creek aangekomen waar het beginpunt van deze Hwy is. Deze route loopt door de bergen op een hoogte van 900 tot 1300 meter. Ik kom hier weer bijna niemand tegen. Een paar campers en een aantal vrachtwagens. Geen dorpjes of gehuchtjes. Er was een roadhouse (wegrestaurant) met een brandstofpomp. Het weer is prachtig, onbewolkt en 12 tot 15 graden op deze hoogte. Het is een mooie route met vele vergezichten, over de bergen, maar geen parkeergelegenheid om foto's te maken.