dinsdag 4 juli 2017

De Route 66 1

Eerst maar eens even tanken. zowel diesel als benzine voor de aggregaat. De eerste pomp had alleen benzine en de tweede was te laag. Daar kon ik niet onder de kap door. Dan de derde maar. Diesel volgetankt en de tank van de aggregaat vol en ook de reserve kan vol. Afgerekend. Kom ik bij de camper staat er een plas benzine onder. Precies onder de tank. Snel even gekeken waar het lekte en weg wezen. Vlakbij geparkeerd en nog even kijken. Lekt bovenop aan de vulslang. Binnen in de camper onder de bak ook even kijken, want daar loopt deze ook, maar alles droog en niets te ruiken. Nu had ik deze tank helemaal tot aan de rand gevuld. Iets wat ik eigenlijk nooit doe. Maar niet meer helemaal vol doen. Dan kan het geen kwaad. Later moet de tank er onderuit en kijken waar het lekt.
Vandaag begint de terug rit naar het oosten via de Historische Route 66. Ik start de route bij Los Angeles. Hiervoor rijdt ik eerst toeristisch binnendoor via San Bernardino en de Rim of the World Hwy naar het begin van de route bij L A.
  Maar het is vandaag ook de 4e Juli. En dat is de Onafhankelijkheidsdag hier in de States. Dus iedereen vrij en er op uit. Overal druk en file. Maar toch bij het begin van de R66 aangekomen.

Nu had ik tijdens mijn voorbereidingen de gehele historische R66 uitgezocht en via het programma BaseCamp omgezet naar een leesbare route voor mijn Garmin. In LA de R66 opgestart en Garmin brengt me naar het begin. Even omkeren en rijden. Ik ben nu in Barstow zonder een fout in de route. Petje af voor Garmin, of voor mezelf.
Zeer regelmatig zie je dingen die aan deze oude route herinneren. Men wil het wel een beetje levendig houden want er komen veel toeristen op deze historische autoweg af. Hij begint in Los Angeles en eindig in Chicago met een lengte van 3940 km. Vele oude stukken zijn nog berijdbaar.Een busje uit de flowerpower tijd. Staat er voor de show hoor. Van binnen was deze leeg.


Elmer's bottle Tree Ranch. Verzameling lege flessen op palen. Hoe verzin je het.En eind van de middag weer in Barstow. Daar loopt de R 66 ook doorheen.


De temperatuur is hier nu 44 gr C. De weg bijna helemaal leeg.

Het is dus onafhankelijkheidsdag hier  en ik had al borden gezien met vuurwerk verkoop er op. En om een uur of 9 in de avond ging het los. Wel allemaal samen op het sportpark. Stond op een parkeerplaats met volop zicht op het vuurwerk.
Zo en nu de airco aan. Ik moet wachten tot de temperatuur gezakt is tot ongeveer 35 graden anders schakelt de airco thermisch uit. En ik wil deze niet stuk hebben. Dus maar wachten tot de temperatuur zakt. En veel drinken. Doe nog maar een treetje.