zondag 13 augustus 2017

De Route 66 18

Als je s ├ívonds in de schaduw staat dan sta je smorgens dikwijls in de zon. Zo ook deze morgen. Op tijd vertrekken maar. Nu loopt de R 66 een heel stuk parallel langs de Interstate. Alleen op mijn weg gedeelte rijdt niemand. Lekker rustig toch.
Ik kom langs de grootste schommelstoel waar net een groepje motorrijders vertrekt. Het is een georganiseerde R 66 reis. Voordat ik ze kan aanspreken zijn ze weg. Hoewel er eentje bij is die toch wel even heel goed naar mijn kenteken kijkt.
 


Ik kom in het plaatsje Cuba. Wat men ook Mural (muurschildering) City noemt.
 

Ik zie daar deze dame op de steiger weer een muurschildering aanbrengen. In opdracht van de gemeente, verteld ze me vanonder haar hoed vandaan. Prachtig dat je dit zo kunt.


 Als ik het dorp uitrij kom ik langs een houten vaten fabriek. Men maakt hier wijn en wiskey vaten.

Ik ben er even gestopt maar niemand te zien op zondag. Dan rijdt ik verder naar de Meramec Caverns. Men zegt dat dit de schuilplaats was van Jesse James nadat deze de Little Rock Expresse overvallen had in 1874.
 


En een rondleiding door de grotten.

 

En er wordt wat met het licht gespeeld zodat je dit effect krijgt.


Als ik weg rijdt zie ik dat mijn koelkast niet goed werkt. Even doormeten. Schakelaartje heeft het begeven. Bij een bouwmarkt een schakelaartje gezocht en hij doet het weer. schakelaartje past wel niet in de uitsparing maar dat is voor latere zorg. Hoofdzaak is dat de koelkast weer werkt.

Ik ben bij de bouwmarkt op de parkeerplaats blijven overnachten. Lekker rustig en veel regen vannacht.