donderdag 22 juni 2017

Door de Dessert 2

Ik ben al vroeg wakker. Komt ook om dat de tijd weer een uur terug is gezet. Dus nu 9 uur tijdsverschil met thuis. 18.00 uur in Nederland is 09.00 uur hier. Verwarrend dat iedere keer verzetten van de tijd. Eerst maar even de tanks voldoen.
Daarna even door het dorp nu het nog een beetje koel is. Bij het station is veel oud materiaal te zien.
 Let op de 2e auto. Een Volvo katterug. En dat in Amerika.Als je het dorp uitrijdt veranderd het landschap al snel in een dorre vlakte.

Overal verlaten en niemand te zien.

Hier en daar staan ze ja te knikken.


Er zijn op dit traject (260 km) maar 2 plaatsen waar je kunt pauseren. Eentje met water maar niet drinkbaar.

Kom ik onderweg bij een zijweg waar deze raket bijstaat een fietser tegen.


Komt uit Engeland en is over deze weg naar het noorden aan het fietsen. En dat met een temperatuur van 35 graden. Heb je nog genoeg te drinken vraag ik. Ja voldoende, nog 16 ltr. Hij wilde niets. Waar wil je vandaag naar toe? Ja nog naar het dorpje Warm Springs. Liet hij me zien op zijn kaart. Daar ben ik gestopt, vertelde ik. Dat is alleen maar een dichtgetimmerde saloon/restaurant op een splitsing van wegen. Niemand te zien. Je krijgt een 40 tal km verder op aan de linkerkant een rustplaats met bomen daar kun je wel  uit de zon zitten.

Verder is er geen boom te zien hier. Alles verlaten. Hij gaat weer verder. Veel succes gewenst.
Ik ga ook  weer verder. Stuur recht en de cruise control er op.


In de loop van de middag kom ik in Tonopah aan. Eerst even rondkijken en dan internet zoeken. Ook hier vele oude gebouwen uit een vroeger glorie tijd.

 
 

De boevenwagen.Hier mocht je in als je stout was geweest.
 In Tonopah een plekje gezocht.