vrijdag 23 juni 2017

Californië

Goed geslapen deze nacht. De camper had ik zo neer gezet dat de schaduw van een gebouw al vroeg avond over de camper viel. Dat scheelt in de temperatuur. Maar dan sta je smorgens al wel vol in de zon. Weer even tanken. Ook de aggregaat tank weer vol doen. Deze is onmisbaar met deze hitte. Meteen buiten het dorp ben je weer alleen op de wereld.

Ondanks dat hier zoveel de zon schijnt en hard waait zie je geen windturbines of zonnepanelen. Maar dan zie ik dit systeem. Ook in Spanje gezien. Allemaal spiegels die de zon op een punt van een toren richten. Hier wordt het dan warm en deze warmte gebruikt men weer om energie op te wekken.Na eventjes zijn er bomen in de verte. Ja de enigste in de verre omgeving.
Een rustplaats.
Met een dumpstation. Op de meest onverwachte plaats. Komt mooi uit. maken we alles weer leeg/vol.  Toch wel opvallend. Na vele kilometers niets is er dan ineens een drinkwater punt aanwezig.
Wat is dit nu? Weer een raket?
Even er naar toe.
Terwijl ik sta te kijken komt er een auto aanrijden met een mevrouw van de Energie. De meteropneemster. Deze weet te vertellen dat dit een grondstation is om het luchtverkeer in de gaten te houden. Er zijn er meerdere die zij regelmatig gaat bezoeken. Zo weten we dat ook weer. Ik draai af naar Silver Peak. Een oud mijn dorpje. Wat er nog van over is en achtergebleven. Er zijn vele oude en verlaten dorpjes hier.


Niemand te zien of te horen. Alles verlaten.
Alhoewel het lijkt er op dat er toch iets bewoond is.
Verder weer. Weer een punt op mijn landkaart met een naam erbij. En dan denk dat is een plaatsje. Zal het wel geweest zijn maar nu is het niet meer dan oude resten van  wat gebouwen die op instorten staan.

De temperatuur is ook weer lekker hoog vandaag. Gaat op de 40 gr aan. De motor vind de 100 graden ook lekker. De koel vin draait de gehele dag met deze buiten temperatuur.

De bergen komen in zicht. Wordt het dan wat koeler?


Wat nu? Controle aan de staats grens?


Omdat Californië de agricultuur staat van de US is wil men niet hebben dat er verse producten van buitenaf in gevoerd worden. Was snel klaar hier en verder weer.


In Benton rechtsaf via de bergpas naar Lee Vining.


Even stoppen bij de Historic Site van Mono Mills.
In het mijn dorpje Bodie had men veel hout nodig. Dat werd hier gekapt en gezaagd en met een treintje naar Bodie gebracht.

Waar het Kiosk staat stond de zaagmolen.


Eind van de middag in Lee Vining aangekomen. Daar heb je de Petrified Springs in het Mono Lake.
Even gaan kijken.


Door de jaren heen en misschien wel door de opwarming van de aarde loopt dit meer in grote terug. Tot hier stond het (zoute) water nog in 1959.
Hierna nog even naar het tankstation. Wat zie ik? Hier (Californië) kost de diesel USD 4.00 per gallon. Dit is ongeveer € 0.95 per liter. Gisteren betaalde ik (Nevada) USD 2.35 per gallon. Dit is ongeveer € 0.55 per liter. Wat een verschil. Dan tank ik maar niet! :-) En nog een slaap plekje gezocht. Dit is het uitzicht van deze avond.