zaterdag 26 augustus 2017

Toeristische Route 1

Vanuit Niagara rustig aan richting Halifax aan het rijden. Eerst een stukje autobaan naar Toronto en daar even de tolweg op. Dit om de files, die ik van een afstand zag staan, te omzeilen. Na Toronto ben ik naar het meer van Ontario gereden en heb oa weg nr 2 langs het meer gevolgd. Deze toeristische route verder naar het oosten gereden en hier en daar even gestopt.

En wandeling door de Wetlands. Met 22 graden. Das pas fijn.


Mooi toeristisch. Over oude bruggetjes.

 En over steken met de veerpont.

En dat aanleggen van de veerpont bleef maar duren. Blijkt dat er een technisch defect in het beweegbare wegdek was. Deze wilde niet meer zakken. En de volgende veerpont ligt al te wachten. Schiet nou toch eens op.

Het is ze toch gelukt om de storing te verhelpen en kon ik mee naar de overkant. Nadien even stoppen in Cananoque.


En rondtrekker of een zwerver?
 

Overblijfselen van de spoorweg met het wachthuisje zoals het hier vroeger heeft gelopen.Hé, krijg nou wat. Daar zijn de bankjes weer. Je ziet ze door heel Canada staan.

Leuke paadjes.En tijdens de wandeling kom ik langs een soort van friet kraam en daar hebben ze Poutine. Dat is lekker. Het is friet met kaas, die dan smelt. Het ziet er niet uit. Ga ik thuis ook proberen te maken. En s ávonds op het parkeer terrein weer een lekkere frisse bui regen.


De aggregaat is weer olie ververst maar ik heb hem nog niet nodig gehad voor de airco. De temperatuur en het weer is hier aan de oostkant van Canada nu op zijn Hollands. Lekker 20 tot 22 graden met veel zon. In bed kun je nu weer een deken over je heen gebruiken. En de airco uit. Wat een rust.

Ik zak langs de kust of richting Halifax. Kom ik hier een 2cv tegen (lelijke eend). Zijn hier schijnbaar ook ooit eens verkocht. Aan de voorkant geen nr plaat is normaal hier. Alleen aan de achterkant.

Even verder gestopt zomaar langs de route en daar staat deze mooi bus met een muzikant te repeteren. Zij ziet dat ik er foto's van maak en wil deze ook graag. Ik krijg haar mailadres en heb haar deze toegestuurd. Kreeg een bedankje terug. Zij komt uit Frankrijk maar woont al 15 jaar in Canada.En weer verder op mijn gemakkie.

De restanten van een oude watermolen bekeken. Zijn alleen nog wat beton en hout resten van over.

Wel een leuk plekje om even te rusten.
Op dit moment ben ik in de plaats Rimouski. Over dit stukje heb ik van maandag tot gisteren gedaan. Zo en nu is het tijd voor een ijsje. :-)
2 opmerkingen:

 1. Hallo Peter,

  Leuk dat we nog een keer een overzicht van je vervolgreis krijgen. Ik begrijp dat je bijna rond bent.
  Het is vast een mooie wandeling geweest bij het meer van Toronto. En inderdaad, heerlijk dat het niet meer zo heet is.
  Het is hier woensdagavond en ik ging net wandelen met de club. Er hadden 3 mensen gezegd dat ze meegingen. We stonden net bij elkaar toen het begon te regenen. Kijkt er een op buienradar. Oei, het wordt alleen maar erger en heel veel slechter met onweer en al. En dat voor de komende uren. Dus wij weer naar huis. Ik had nog geen 50 meter gelopen van de 800 toen het water uit de lucht kwam vallen. Gauw een schuilplaats opgezocht. Na 20 min ik denk het wordt weer minder ik loop snel door naar huis. Ja, dat dacht je, na 50 meter stortte het weer naar beneden, dus onder het volgende afdakje. Na een half uur werd het wat minder en ben ik toch maar naar huis gewandeld. Mijn kleren kon je uitwringen. Maar.... Nu had ik wel mooi even tijd voor jouw blog!
  Dat je zo n veerboot nog op durft te rijden als ie al problemen heeft met aanleggen aan de kade. Voor hetzelfde geld sta je uren te wachten tot je van boord kunt.
  Een rondtrekker of een zwerver? Ik denk net als jij met je camper maar dan op de fiets. Als je eens goed kijkt naar zijn fiets zie je dat hij luxe materiaal bij zich heeft en dat zal een zwerver niet hebben.
  Het park in Cananoque was vast de moeite waard. Mooie foto.
  Ik vond dat bakje friet met die gesmolten kaas nou niet zo aantrekkelijk hoor. Ik vraag me af of het wel een beetje gezond is. Volgens mij is het hartstikke vet!!
  Hier in Nederland zie je ook nog wel eens een lelijke eend rijden. Niet vaak maar soms zie ik ze wel op de snelweg. De een rijdt maar 90-100 maar een ander 120-130.
  Die bus van die muzikanten zag er ook gelikt uit. Heb ik nog nooit aan gedacht dat zij gewoon onderweg stoppen om te repeteren.
  Van die watermolen zie ik niet veel meer.
  Wat ik dan wel weer knap vind is die muurschildering van die Indiaan precies in de bocht van de rots.
  Ik denk dat het een gezellige route is geweest om te rijden.

  Nou, veel plezier nog je laatste kilometers.
  Heel veel groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Peter, Zo je bent er weer om al het moois weer te delen. Nou die zwarte camper is een flinke hoor. Hoe smaakte het frietje ik vond die er niet echt smakelijk uitzien. Maar als je die thuis een keertje maakt kom graag proeven.
  Want met gesmolten kaas zou toch heel lekker moeten zijn. En hap met veel calorieën. Mooie Indiaan op die rotswand.
  Groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen