zondag 3 september 2017

Toeristische Route 2

O, wat een mooi weer vandaag hier in Rimouski. De zon schijnt en het is rond de 20 graden. Wat wil je nog meer. Vandaag weer een stukje richting Halifax. Langs de kust af over de toeristische Acadian Coastal Drive route. Hier en daar even stoppen.Maar ik had van de dames wel een routebeschrijving gekregen. Maar als je de bordjes met de zeester volgt kom je er ook.

Leuk bankje. Zitten wel wat uren houtsnijwerk in.
Er is iemand artistiek  bezig geweest met hout en daar cement omheen lijkt me.

Even gestopt in Sayabeck en in het park gewandeld.Hier liep vroeger de spoorweg

Met het oude stationsgebouw. Mooi gerestaureerd als info centre maar helaas gesloten.


En weer verder en dan krijg je weer een keer wegwerkzaamheden.


Ja volgen maar.


Even rondwandelen in Campbellton. Staat hier bekend om de zalm die er overvloedig in de rivier zwemt.

Ja, de hond mag ook mee rijden.


Wel goed vast houden en pootje op de raam. Net echt.


Op woensdag even in het Daly Point reservaat gewandeld.Het was er lekker weer voor. Met 22 graden en een zonnetje gaat dat prima. De afstand is een paar kilometer . Mooi door laantjes en over bruggetjes.Kijk dit is leuk. Er staat hier een bordje met een afbeelding
 van een Red Squirrel (Rode eekhoorn). Dat die hier dus leven.


Ik hoor geritsel achter me en wie zie ik. Ja zeker de eekhoorn die heel nieuwsgierig komt kijken. Heb je niets lekkers voor me?Leuk toch. Niet dan?


En de Saltmarsh Mosquito (mug) leeft hier ook. Hadden ze dat niet eerder kunnen zeggen. Ze steken je lek. Het zijn van die hele kleine.Weer snel terug naar de camper.
Ook nog even op de uitkijk toren geweest.


Maar doordat de begroeiing steeds hoger geworden is valt er niets veel  meer te uitkijken.


Langs de kust over de toeristisch route richting Halifax gezakt. Hier en daar weer even stoppen. Zoals in Beresford.


Je ziet van alles hier langs de kust. van een afstand lijkt het alsof er een boot op de kant ligt.


Maar het is een huis wat men voorzien heeft van een voor en achterkant van een boot en een paar masten. Net echt.
En verder veel ouwe meuk. Maar zo alles bij elkaar is het een leuk geheel.
Zo zijn ook op de akkers bezig. Maar deze machines heb ik nog nooit gezien. Het lijken wel grote stofzuigers waar men mee over de akkers rijdt. Geen idee wat het doet.

En dan ook Cape Jourimain bekijken.


Vandaag de dag is er een brug naar Prince Edward Island.


Maar vroeger was dit de aanleg plaats van de boot. En in de winter de ijs boot. De voorgangers van de ijsroad truckers?


Ik ben nu op Prince Edward Island en volg de kustweg naar de Westcape.


Ik bezoek het West Point Lighthouse uit 1875. Het is ook nu nog in gebruik. De lamp in de top is aan en draait.Kijk over de zee naar het westen. Daar is een fantoom schip getuige de honderden mensen die hem gezien hebben.


Verder langs de oesterkust omhoog naar de North Cape.
Je zou bijna denken dat je in Europa rondrijdt met deze wegwijzers.


Op de North Cape zit het Wind Energy Institute of Canadian.En het weer. Heerlijk. 20 graden met zon en wolken en een stevig briesje hier aan de kust. Echt op zijn Hollands. En de route van de afgelopen week. Een beetje rondhangen langs de kust lijn over toeristische stukjes. Nog een week te gaan.

2 opmerkingen:

 1. Hoi peter, zo mooie wandeling heb je gemaakt. Nog even en dan weer huiswaarts. Eindelijk of niet? Jawel toch weer fijn om binnenkort weer terug te zijn in dat kleine kikkerlandje. oja en alvast gefeliciteerd met Riek.
  Groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Peter,

  Nou, dat was weer een gezellig verslag. Het leest alsof je meer ontspannen, rustiger bent dan de voorgaande maanden, alsof je echt ontdekt hebt hoe je vakantie moet houden. Alles lekker op je gemak en niet snel van A naar B.
  Dat bankje wat daar stond (hout bewerkt) vind ik ook erg mooi. Het is helaas te groot voor in mijn tuin. Kun jij ook houtbewerken? Je hebt over een week weer tijd genoeg begrijp ik.
  Die houten/betonnen palen popfiguren zijn wel heel apart. Die moeten ze toch ook goed in de ondergrond vastgezet hebben. Want als de zee een keer echt ruw is tilt ie ze zo uit de grond. Weer erg apart, zelfs een heel volk. En wat verderop zeilbootjes. Je moet er maar op komen. Hoe kom jij steeds precies op die leuke plekjes uit? Wordt je dat in je oor gefluisterd bij die infobalies?
  Je blijft je neus maar stoten tegen gesloten gebouwen. Hoe is dat toch mogelijk?
  Dat ze daar nog steeds op zo n ouderwetse manier wegwerkzaamheden uitvoeren, we leven 2017!!! Je zou denken, ze zetten tijdelijke stoplichten neer om zo personeel uit te sparen. Kennelijk hebben ze daar geld genoeg, of gunnen ze de mensen werk?
  Mooie omgeving, Campbellton, doet me een beetje aan het meer van Taupo denken, Nieuw Zeeland. Dat wordt vast je volgende reis, Nieuw Zeeland. Daar is alleen maar prachtige natuur. Je moet er alleen iets verder voor vliegen. Je bent daar op de helft.
  Daar zijn de honden netjes afgericht. Ik mis alleen zijn hoed nog. Heeft ie misschien afgezet omdat ie anders niet in de auto paste.
  De wandeling in het Daily Point Reservaat zou al het bos hier in Nederland kunnen zijn. Of het moet toch niveau verschil hebben, maar dat kan ik niet zien. Bij onze school in Eindhoven hebben we ook eekhoorntjes, leuke beestjes.
  Ik hoop wel dat je die muggen daar achterlaat, daar zitten we hier niet op te wachten, we hebben al gespuis genoeg.
  Die uitkijktoren ziet er eerlijk gezegd ook niet echt hoog uit. Stom dat je dus niet over de bomen kunt kijken.
  Wat grappig dat huis dat de vorm kreeg van een schip. Soms hebben ze wel erg leuke idee├źn daar. En inderdaad, hoe trek je klanten naar je bedrijf, door te zorgen dat je opvalt. Knap gedaan.
  Nu even over die landbouwmachine: Zou het ook een mest-injekteerder kunnen zijn? Of een injecteerder die zaadjes in de grond laat vallen? Er staat namelijk een tank op de aanhanger van de tractor en hij heeft minimaal 5 ejectoren (geen idee hoe je dat schrijft). Maar een land stofzuigen heb ik nog nooit van gehoord. Moeten we het toch eens over hebben binnen kort.
  Hoe lang is die brug naar Prince Edward Island? Zo te zien langer dan de Zeelandbrug.

  Nou Peter, ik hoop niet dat ik TE laat ben, maar ik wens je nog een paar leuke dagen en een hele goede terugreis, liefst zonder orkanen.
  Tot snel.

  Heel veel groetjes,
  Marianne  BeantwoordenVerwijderen