zondag 16 april 2017

Yellowknife

Vandaag verder naar Yellowknife. Deze weg loopt door het Mackenzie Bison Santuary. Dit is een andere bison soort dan die van het park waar ik gisteren door reed. De Mackenzie rivier is een natuurlijke barriĆ©re en zorgt ervoor dat deze 2 soorten niet bij elkaar kunnen komen. Bij de Ben Cho Bridge liggen grote wildroosters die dit mee helpen voorkomen. De meeste kans om deze bisons te zien is van langs de weg naar Yelloknife. Hier ook veel waarschuwingsborden. 
 
Brug mag wel een potje verf hebben. Wat een roest.

Hier begint een ijsroad. Maar deze is niet meer open.
 
 
Deze nog wel, voor zolang als het duurt.
 
 
De Aurora Village (Noorderlicht dorp) staat ook op mijn lijstje om te bezoeken.

Helaas, Aurora Village is gesloten.

Navraag bij het Visitor Centre (VVV) blijkt dat het net de eerste dag is dat het gesloten is. Seizoen is voorbij. Kreeg wel een klein Yellowknife-je (geel mesje)  als welkomsgeschenk in het visitor centre. Leuk. Toch?

De er maar meteen een T shirt bij van Yellowknife.
En ja, ik kan er in hoor!
 
 
De volgende dag weer terug gereden naar de plaats van eergisteren. Dus heen en weer. Ja er is geen andere weg van/naar dit stadje.
Vind het genoeg voor vandaag op 1e paasdag.
 O ja. Heen en terug geen een enkele bison gezien.
Het weer. Vandaag - (min) 8 gr.

2 opmerkingen:

  1. Idd erg leuk Peter die cadeautjes. Maar wel jammer dat het gesloten was.
    Voor jou ook nog een fijne paasdag gewenst en hopelijk wordt het weer daar ook een beetje warmer. Heel veel groetjes van ons allemaal. Annie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jammer dat je je leven waagt over dat ijs en dat dan het park gesloten is. En ik vind het jammer dat je nog geen bison op de foto hebt gezet.

    BeantwoordenVerwijderen