vrijdag 26 mei 2017

Weer verderHet is hier prachtig zonnig weer met temperaturen boven de 20 graden. Soms is dat toch wel te warm. We rijden verder richting Jasper en komen door het Mount Robson Park. Even bij de info kijken. Het park ligt in BC (britsh Columbia) en vast tegen het Jasper National Park aan en vreemd genoeg helemaal geen info over het Jasper National Park maar alleen maar info over het gehele BC.


We rijden verder door de bergen en over  de Yellowhead Pass.


Eind van de middag in Jasper aangekomen. We hebben zo snel geen geschikte parkeerplaats gevonden en daarom maar een camping opgezocht. Er zijn meerdere campings om Jasper. Kennissen van ons (Jos en Ria) hadden goede ervaring met de Wapiti Campground. En wij nu ook. Lekker vuurtje stoken tussen de loslopende dieren. De blokken met hout liggen bij iedere kampeerplek. Alleen wat aanmaak hout sprokkelen en aan de gang.

Je kunt het zien. Ben bij de verkenners geweest. Met een beetje droge schors en takjes had ik met maar één lucifer het vuurtje aan.

De wilde dieren komen ook even kijken. Maar als ze je zien zijn deze weer snel weg.


Wat een stilte en rust hier in de wildernis.

1 opmerking:

 1. Hoi Peter,

  Wat bijzonder dat de campingeigenaar zelf al hout voor zijn gasten klaar legt. Dan is er dus g
  een gevaar voor brand ondanks dat het zo warm is? Geen bomen in de buurt?
  Er zijn wel veel parken hè? Maar voor al die parken hebben jullie iets van 1 kaart gekocht en mag je overal in. Ga je dan steeds echt door een toegang? Of is het meer dat je gecontroleerd kunt worden of je een toegangsbewijs hebt?
  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen