woensdag 14 juni 2017

Daar is de zon weer.

Als ik wakker wordt schijnt er een prachtig zonnetje. Ik ga verder binnendoor rijden naar het Yellowstone park. Heb geen haast.
Onderweg zie ik dit staan. Ik weet niet wat het is.
Maar even zoeken op internet leert me dat het een Teepee brander is. Deze werden gebruikt bij zaag molens om het zaagmeel en afval langzaam in te verbranden. Om milieu technische redenen mogen ze niet meer gebruikt worden.
En weer verder.
Na 2 bergpassen (oa de Flesher Pass)  komen er weer eindeloze vlaktes.

Even pauzeren bij een verlaten saloon in de middle of nowhere.
Bij het binnenrijden van het dorpje White Sulpher Springs zie ik een kapper. Even naar binnen gelopen en ja hoor. Deze had wel tijd om me even te knippen.
Hier even gevraagd of er een wasserette in het dorp was. Want dat is ook weer nodig. 300 meter verderop aan de rand van het dorpje is er eentje.
Het gebouwtje kan wel wat reparatie gebruiken. Maar van binnen ziet het er goed uit en de machines zijn nieuw.

Het was al na etenstijd voordat ik klaar ben met de was. 2 machines vol. Ik ben in dit dorpje blijven staan voor de nacht.


1 opmerking:

  1. Hallo Peter,

    Wat een apart gebouw, die TEEPEE-brander. Nog nooit gezien. Zo krijgen wij dus ook van alles mee.
    Zo n verlaten salon. Zouden die oude eigenaren geld voor zo n gebouw ontvangen? Of is dat verlies geheel voor hun zijde? Als er maar 1 salon op de hele route ligt moet er toch animo voor zijn? Als reiziger ga je toch graag een keertje de auto uit om iets te eten of te drinken? Als is het maar even voor de broodnodige variatie om niet in slaap te sukkelen. Zou dus wel geld op moeten kunnen brengen.

    groet Marianne

    BeantwoordenVerwijderen