vrijdag 30 juni 2017

Death Valley 3

Vandaag het laatste stukje Death Valley. Het is vroeg warm. Om 06.00 al de Valley ingereden naar het uitkijkpunt Dantes Vieuw op 1668 meter hoogte. Een gigantisch vergezicht.


De witte vlekken is allemaal zout. Ook de grote op de onderste foto. Linksonder bij de peil ligt het Badwater Basin. Daar kom ik ook nog maar ik had het ook al op de foto zonder dat ik het wist.


Het volgende uitkijkpunt. Zabriskie Point.

Vlakbij de Boraxmijn. He, zouden daar vroeger de ezeltjes ontsnapt zijn die ik gisteren zag?


En nu dat hele stuk weer naar beneden. Nu gaat het nog wel maar straks is het weer 47 graden of meer. Ook even naar Devils Golf Course. Daar in de verte.Gekristalliseerd zout dat een metaalachtig geluid maakt als je er over loopt.
Het Badwaterbasin. Ben ik al bruin vakantieman?


Een klein beetje water staat er nog in.Onderstaande foto. Dit is wat je op de 5e foto ziet vanuit de hoogte.
Als ik verder rijdt kom ik langs de Ashford Mill Ruins. Wat er nog van over is. Ook hier heeft men dus goud gevonden in het verleden.De temperatuur is alweer naar de 47 graden. Ik rijdt Death Valley uit en ga even tanken in Shoshone. Ook even het dorpje bekijken.Als ik verder rijdt naar Baker ziet het landschap er nog grillig uit.Schaduwplek gevonden in Baker bij de Thermometer.1 opmerking:

 1. Hoi Peter,
  Zo je hebt er wel weer een dagje opzitten zeg. Winnen ze nog steeds zout? Heb je het zelf ook even geproefd, of het wel echt is?
  Die foto s van die boraxmijn lijkt zand, maar als ik de foto s uitvergroot ziet het er weer uit als steen. Wat is het nu, zand of steen?
  Badwaterbassin zonder water, maar wel een bruine kerel. Was je jezelf nog weleens, of is dat allemaal echt?Had je iemand gevonden die jou wel eens wilde vereeuwigen?. En jij dan zeker die andere persoon. Ja, je moet elkaar een beetje helpen onderweg.
  Hoeveel huizen telde het dorpje? Vijf of echt een dorp met een honderd huizen of zo? Het zag er wel verzorgd uit.
  Voor hoeveel dagen moet je nu tegelijk boodschappen doen? Of kun je elke 2 of drie dagen wel naar een supermarkt?
  Sterkte nog met de hitte.
  Heel veel groetjes.
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen