dinsdag 20 juni 2017

Twin Falls

Wordt ik wakker van de regendruppels die op camper vallen. Veel is het niet maar het wordt er wel koel van. Vandaag verder door de dessert naar Twin Falls. Na een paar kilometer breekt de zon al door en schiet de thermometer omhoog. Over de Peak to Craters Scenic Byway.
Het ziet er al dessertachtig uit.


In een dorpje toch nog even een foto maken van de oude trekkers. Kon het niet laten.  Helemaal compleet. Bandjes hard en alles erop en eraan zoals deze destijds uit de fabriek rolde.

Nog even pauzeren in Shoshone en rond kijken.


Vlak voor je bij Twin Falls bent heb je de IB Perinne brug (1976)over de Snake River. Hier is een vieuwpoint bij en je kunt afdalen onder de brug.
En nu even zoeken naar de Shoshone Falls. En gevonden. ja die liggen bij Twin Falls. Lekker verwarrend.


Wel een donderend geraas als je vlak bij staat.


En onder aan de Shoshone Falls werd

in 1869 goud gevonden. Dus met zijn alle aan het goud zoeken.

Hier dus.

En er is ook nog de Twin Falls waar de stad naar vernoemd is.
Maar  er is maar een waterval. Daar waar rechts het gebouwtje staat was vroeger de 2e waterval. Daar heeft men in 1935 een waterkracht centrale gebouwd.


Nu snel een plaats zoeken in de schaduw. Temperatuur is/was 41 graden. Veel te warm om warm eten te maken en daarom lekker een koude maaltijd gemaakt. Sla met van alles er op. En aardappel salade er bij. Lekker.
Slaapplaats in Jerome langs de Walmart. Sta je lekker in de schaduw.
1 opmerking:

 1. Hoi Peter,

  Wat een hele andere structuur van grond waar je nu weer was. Zo hoekig en recht. En ja, die enorme waterval met dat geraas. Ik hoor het hier. Prachtig. Wat slim dat men in 1935 van die andere al een krachtcentrale maakte. Toen waren de mensen dus ook niet dom.
  En ja, hoe vaak heb je al een tractorverzameling gezien? Vreemd, alsof dat allemaal verzamelaars zijn. Maar ja, zij zullen toch net als hier, moeten betalen voor die tractors? En ze staan niet in een museum waar je voor moet betalen om ze te mogen bekijken.
  Ben je nog steeds niet moe van bijna alle dagen rijden? Dat lijkt me toch echt ook doodvermoeiend. Let maar goed op jezelf. Trakteer je zelf af en toe op een leuke mooie wandeling, niet bij 41 graden natuurlijk!.
  Je hebt trouwens een lekker maaltje gefotografeerd. Ik ben niet zo voor koud eten, maar dit zag er goed uit. Smakelijk nog.
  Tot de volgende keer.
  Veel plezier weer.

  Heel veel groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen