maandag 10 april 2017

koud hé

Sta ik me deze morgen te wassen, loopt het water niet weg.
Hoe kan dat nu! Gisteren was er nog niets aan de hand. Water liep toen prima weg. Ja, ik heb het water maar in het wastafeltje geschept. Hier loopt het wel goed weg.
Nu stond er op deze parkeerplaats een paal met temperatuur en tijd aanduiding. Gordijntje open en kijken. Geeft deze -10 C aan.
Samen met de harde noorderwind maakt dat het berenkoud was deze morgen.
Later op de dag was de afvoer weer open. Gewoon dichtgevroren geweest. Moet niet kunnen maar ja kleinigheidjes blijf je houden.
En weer verder naar het westen over de bijna lege Hwy.Even stoppen bij dit openluchtmuseum met oude tractoren en landbouwwerktuigen.


 
 

 


 

 

 

 
Het viel mij op dat de tractoren hier allemaal benzine motoren hebben hoewel dezelfde type's in Europa een diesel motor hadden 

 
Bij Winnipeg de rondweg om de stad gevolgd en daarna bij Portage La Prairie rechtsaf de Trans Canada Yellowhead route volgen. Totale lengte 2960 km en is genoemd naar de Yellowhead pass op de grens van British Columbia en Alberta.


Deze weg loopt door de prairie en is recht en vlak. Je ziet alleen maar landbouwakkers met soms een gehucht.

Hele lange treinen hebben ze hier ook.
 
Het is wel kaal op de prairie nu er nog geen graan staat. 
Hier en daar staan er wel grote graansilo's langs de spoorlijn.

Parkeerplaats gevonden in Yorkton.

5 opmerkingen:

 1. Hoi Hoeveel km nu in het totaal al gereden en zit je op schema? Groetjes Annie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annie. Loop een beetje voor op schema denk ik. Heb tot nu toe ongeveer 4700 km gereden.

   Verwijderen
 2. Hey Peter, wij waren te laat om nog even goede reis te komen wensen. Dus dan doen we dan maar via deze weg. Leuk om je blog zo te volgen. En wij vinden die er prima uitzien: niet te veel tekst, paar fotoos, goed om bij te houden voor ons. Wij wensen je een hele mooie en goede reis. Veel groeten,
  Ria en Jos

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben je wezen koppelen bij de Cargill?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Peter,

  Als je bij zo n museum aankomt, oude tractoren in dit geval, is er dan ook iemand die tekst en uitleg kan geven? Of is het meer een uitgebreid kerkhof van tractoren? En dan betaal je waarschijnlijk ook geen entree?

  Groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen