zondag 28 mei 2017

Maligne Lake

Vanuit de waterval gaan we vandaag naar het Maligne Lake, We rijden het natuurpark park weer uit.
 Onderweg zien we nog een interessant punt en draaien een weggetje in. Je komt dan dikwijls langs de mooiste plekjes. Zoals dit. Gewoon maar ergens langs de rivier staan deze stoelen. Effe zitten.


We gaan even naar het uitkijkpunt over de Athabasca River. Van die gelijknamige waterval dus.


Het wordt weer een stevige klimpartij maar dan zie je ook iets.
Wie komen daar nu over de rivier. Het lijkt wel een afval ophaaldienst over het water.En nog verder omhoog klimmen. Het uitzicht wordt steeds mooier.
Nog een stukje omhoog.


Tot tussen de Big Horns.
Op de terugweg naar beneden kom je weer eekhoorns tegen.


We rijden verder naar het Maligne Lake. Onderweg komen we door een gebied waar een keer brand geweest is.

Dit is het zelfde meer waar ik op 8 mei ook geweest ben. Zo is het nu.


Zo was het op 8 mei. Bijna helemaal leeg.

Hoe dat komt? Volgens de indianen zo.


Bij het Maligne Lake aangekomen blijkt het nog niet geheel ontdooid te zijn.  

We hadden ook al een rondvaart geboekt en een E ticket bij. Maar er is geen boot te zien.

Dat gaan we even navragen bij het ticket office.

Het duurt nog wel 2 weken voor het meer voldoende ontdooid is om de boten weer in het water te laten. Ja dan zijn we al weer weg. Wat nu met onze tickets? In Jasper kunnen we omboeken of ons geld terug krijgen wordt ons medegedeeld. Dan gaan we dat proberen. Vandaag eerst nog even wandelen langs het meer. Het is hier prachtig weer en uitkijken dat we niet verbranden op deze hoogte.


Ook hier overal waarschuwingen.


Het ijs uit dit meer is kraak helder.Dit eekhoorntje zit een dennenappel  te pellen en de zaden op te eten. Het beestje blijft rustig zitten als ik dichterbij kom.

De dag vliegt om.  We zetten de camper achteraf op de parking tegen de bos rand en blijven hier staan voor de nacht. Wat een rust hier.

Het weer was prachtig met zomerse temperaturen.2 opmerkingen:

 1. Hoi Peter,

  Onvoorstelbaar wat een verschil van natuur steeds. Wel overal watervallen, maar ja, dat komt natuurlijk doordat het allemaal bergen zijn.
  En zo is het warm en zo zit je weer in het ijs.
  Wel fijn dat jet het geld van je tickets terug kunnen krijgen. Maar wat een pech dat veel dingen nog niet lukken omdat het nog dicht is. In welk seizoen zit je daar nu? Hier is net de meteorologische zomer begonnen. De temperatuur is er wel naar.
  Dit was het laatste voor vandaag. Ik wens je vast fijne Pinksterdagen en geniet nog volop van je rondreis. Je maakt wel veel kilometers maar zo zie je meer dan wanneer je grote stukken zou vliegen.
  Heel veel plezier weer.
  veel groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Pete,

  Waar zit het in als ik een opmerking plaats dat ik de hele tijd gewoon kan publiceren en dat ik vandaag telkens weer die vakjes moest aanklikken? Heb jij dat zelf in de hand of doet dat programma dat zomaar weer uit zich zelf? Ik heb dat een hele tijd niet gehoeven. Het is niet erg, maar ik snap het niet en ik wil alles altijd graag snappen!!!

  Doeiiiiiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen