donderdag 1 juni 2017

Naar Jasper

Van uit Hinton rijden we weer terug richting  Jasper. Weer het park in. Ja er is geen andere weg. Weer de toegangscontrole.
Er was gisteren regelmatig oponthoud onderweg omdat men over het hele traject aan het asfalteren en bruggen aan het repareren is. Dit betekend regelmatig even stoppen omdat een rijbaan afgezet is. Maar een keer duurde het wel lang. Gaat men doodleuk een vrachtwagen met betonliggers op de brug lossen. Iedereen mag dan wachten.

Na Jasper rijden we naar het Marmot Basin. Dit is boven op een berg maar wat blijkt als we bijna boven zijn. Afgesloten ivm werkzaamheden. Zet dan onderaan een bord neer. Maar wel even nog een beer gezien.

Dan even stoppen in de Tonquin Valley. Maar deze trail is niets voor ons. Maar liefst 43 km lang en dan nog terug.


Het is hier wel mooi.
We stoppen even bij de Tangle Creek.


Het is de laatste weken warm weer geweest en dat betekend dat er veel sneeuw gesmolten is en dus veel water in de rivieren staat.
Dit is een foto van 9 mei van de Athbasca Falls

En deze foto is van uit het zelfde punt op 1 Juni. Zie het waterniveau verschil.

We rijden de Icefields Parkway verder richting Banff. En stoppen regelmatig bij Uitzicht punten. Zoals bij de Parker Ridge.

Wel opletten voor explosieven die er nog kunnen liggen. Deze worden gebruikt voor het ingang zetten van lawines.


Nee het is niet koud.

Er loopt hier een Raaf rondt die 2 keer zo groot is als thuis. En zeer brutaal.

De waterval is niet daarboven maar hier beneden.We stoppen even nog even bij de Mistaya Canyon voor een wandeling.


Zit me daar een vogeltje me de hele tijd aan te kijken. Ja ik heb niets te snoepen voor je.


Op 6 mei was de Icefields Parkway afgesloten ivm met een lawine. De resten hiervan liggen er nu nog.

We hadden gedacht dat we om 16.00 uur wel bij de Johnston Canyon zouden zijn maar met dat telkens stoppen en toeristisch doen waren we er om 19.30 uur nog niet. En plekje vlak in de buurt langs de Bow Valley Pkwy gevonden. Hier komt in de nacht niemand langs behalve een trein.1 opmerking:

 1. Hoi Peter,

  Natuurfoto s blijven mooi. En zeer afwisselend, dat is ook erg leuk.
  Hoe meer sneeuw er smelt, hoe harder de watervallen gaan. Dat maakt zo n heerlijke herrie als je er in de buurt bent. Dan buldert dat water omlaag. Geweldig vond ik dat.
  Jullie hebben wel veel pech gehad met delen van parken die nog afgesloten zijn. En dan die werkzaamheden. Erg dom dat je beneden geen bord zet dat de weg verderop is afgesloten.
  In Nieuw Zeeland werken ze met 2 mannetjes. Aan elke kant van het oponthoud staat er een met een vlaggetje of een stoplicht en draait of zet dat handmatig om. Zo mag de ene kant rijden en daarna de andere kant. Ook zo heerlijk ouderwets.

  Veel groetjes weer van Marianne

  BeantwoordenVerwijderen