zaterdag 17 juni 2017

Yellowstone 3

Ik ga al vroeg naar het Midway Geyser Basin. Deze ben ik gisteren ivm met de file voor de parkeerplaats voorbij gereden. Nu zal het wel meevallen zo om 08.30 uur.

De bisons worden ook net wakker.
Midway Geyser Basin. Nu nog parkeerruimte genoeg.
Ook hier weer meerdere  heet waterbronnen en deze stromen hier de rivier in.

Het borrelt en dampt en stroomt overal overheen.


Met de mooiste kleuren en vormen als resultaat.


Water temperatuur 70 gr C

Om 10.30 uur probeerde ik weg te rijden. Het  was er al zeer druk.
Dit trouwens overal in dit park. Er komen zoveel bezoekers dat de parkeerfaciliteiten er niet op berekend zijn. Het park is al jaren oud en er is weinig gedaan om de steeds grotere aantallen bezoekers te verwerken. Ik rijdt het Yellowstone Park uit en meteen het Grand Teton National Park in. Met mijn Annual Pass betekend dit, even laten zien en doorrijden.


 Het lijkt of het landschap meteen veranderd is.


Omdat er in dit park veel dagrecreatie op het water is er ook regelmatig inspectie op het zuiver zijn van je uitrusting. Ook de boot etc. Dit zie je telkens weer terug komen, ook in Canada.

Via de (grondlegger) John D. Rockenfeller Memorial Parkway naar het zuiden gereden en aangekomen in Jackson.


1 opmerking:

 1. Hoi Peter,
  Ja, mijn tekst wordt wel een beetje afgezaagd, mooi, mooi en nog eens mooi. Fijn dat je weer zo n mooie wandeling hebt gemaakt. Dan ben je meer een met de natuur als in je camper.
  Inderdaad ineens een heel ander terrein nu je weer verder rijdt. Wel een groot contrast. Maar misschien heb je onderweg in het begin nog wel al en af en toe wat stoom uit de grond zien komen. Prachtig rijden met de bergen in het vooruitzicht. Dat vind ik dus ook zo frappant, zo zit je in een hittegolf en zo zie je weer sneeuw op je foto s. Het is wel een heel indrukwekkende reis voor je. Hoe warm is het nu waar je nu bent? Wij hebben een weekje hittegolf gehad en nu een weekendje druilerig. Hier valt ook niet echt regen, alleen soms wat miezer. We hebben onderhand ook water te kort net als in Belgie. Daar hebben ze op sommige plaatsen al een tekort aan water. Goed trouwens dat ze daar de voertuigen op bepaalde dingen controleren, daar wordt men vanzelf beter in het houden aan de wet als ze anders bekeurd worden.

  Goede reis weer.

  groet Marianne

  groet Marianne

  BeantwoordenVerwijderen