zaterdag 22 juli 2017

De Route 66 8

Weinig regen gevallen gisteren avond. Ik ga maar een stukje verder over de Route 66. Leuk stuk vandaag. Hier ook de lavarotsen.

Zie ik daar iets leuks bij dat "autobedrijf".
Eentje uit de serie; ouwe meuk is ook leuk.Alles hier op de sloop bij elkaar gezocht volgens de eigenaar. Vooras en achteras van die oude camper. Chassis van een Dodge en motor van een ?? turbo intercooling, powersteering en bla bla bla en airco. Ook airco er op gemaakt?
Ja daaronder hangt inderdaad een airco pomp. En alles werkt verzekert de eigenaar. En je mag daar gewoon mee rond rijden hier. Kentekenplaatje aanvragen en klaar.  Onvoorstelbaar dat het allemaal kan.

Hij heeft hem gewoon voor de fun. Verf hoeft er niet op. Die bakt er toch allemaal of met deze zon hier. Ja en weg is hij met zijn barrel.


Nog onderdelen genoeg. Oude meuk ook.

Vandaag  weer lekker binnendoor over een mooi stuk R66. Je kunt lekker toeristisch rijden. Je komt bijna niemand tegen langs deze verlaten weg.Als ik hier een foto maak komt er een gele corvette aan. Met een jong stel erin. Ze stoppen omdat ze mijn Nederlands kenteken zien. Ze komen uit BelgiƩ en rijden de Historische R66 anders om. Dus van Chicago naar Los Angeles.


Maar de weg is niet overal even goed. Hier maar even rustig aan doen op dit stuk.

En hier houd hij op. Maar dat wist ik. Dan pak ik een andere weg.

Nog even stoppen bij de Historische Rio Puerco Bridge waar vroeger al het verkeer overheen moest. Maar een smal ding.
Als ik in Albuquerque aankom blijkt dat men druk met de weg bezig is.

Dat wordt in een file achter elkaar door de stad sukkelen.

Maar we zitten nog goed.In de middag in Edgewood aangekomen. Warm hier met 38 graden. lekker schaduw plekje gevonden.

1 opmerking:

 1. Hoi Peter,

  Ja, dat vind ik ook, binnendoor is vaak veel leuker rijden dan over de snelweg. Snelweg is altijd alleen maar grijs en vermoeiend met die zon. Heb ik ook gedaan toen ik eens naar het Zuiden ben gereden. Binnendoor duurt wel wat langer maar is veel relaxter rijden.
  Wat een verhaal van die oude auto die die man heeft samengesteld van onderdelen van de sloop. Prachtig! Je zult maar 2 rechtse handen hebben. EN het geluk dat ze daar geen roetkeuringen hoeven, dat hoeft blijkbaar alleen mar in Nederland!
  Het is maar goed dat ik die reis niet maak met een grote camper. Wat jij allemaal tegenkomt, ik zou er niet zo aan voorbij kunnen rijden. Tig prachtige oude bakken, en dan die foto met dat oude vrachtautootje, daar staat nog een mooie gele betonmolen, een kluisje en wie weet wat nog meer! Allemaal handel waar je hier nog goed aan kunt verdienen. Maar ik zal je niet op slechte ideetjes brengen.
  Wel grappig dat je op een weg genoeg tijd hebt om op je gemak een foto van je camper te maken, hoef je hier nergens te proberen. Zelfs op binnen-weggetjes ben je nooit geen minuut alleen.
  En, heb je even lekker Belgisch geklapt met die mensen? Is ook wel eens fijn om gewoon een gesprek te kunnen voeren als je altijd alleen bent lijkt me.
  Hebben je ook ideetjes/tips uitgewisseld?
  File!!! NOu, als dat alles is! IK was afgelopen weekend met mijn zusje naar Brugge, 2 uurtjes rijden normaliter. Wij hebben er bijna 5 uur over gedaan. Het begon al bij Galder (voorbij Breda) en toen we goed de grens over waren was het aanschuiven. Daardoor zijn we voor Antwerpen van de snelweg afgegaan en kwamen toen in alsmaar wegwerkzaamheden terecht. Kort gezegd, een grote ramp. Maar we zijn er gekomen. Toen een heel weekend bijna alleen maar regen. Toen had ik die 38 graden best wel even willen voelen. En toen we naar huis reden (wel in 2 uur dit keer) begon de zon te schijnen! Leuk hoor!!!
  Nou, veel plezier weer met je reis.

  Veel groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen