vrijdag 7 juli 2017

Grand Canyon Skywalk

Voor vandaag heb ik een bezoek aan de Hooverdam en de Grand Canyon op mijn programma gezet. Als het maar weer niet zo warm wordt. Bij het opstaan is het al/nog tegen de 30 graden aan. Eerst maar weer even de aggregaat verversen. Die maakt veel draaiuren met deze hitte. Je kunt deze niet missen hier voor de airco. En daarna naar de Hoover dam. Onderweg even stoppen bij een vieuwpoint.


En daarna naar de Hoover dam. Ja dat dacht je. Naar aanleiding van 911 worden alle voertuigen en personen gecontroleerd. En natuurlijk ik ook met mijn Nederlands kenteken. Maar er is niets aan de hand en snel weer doorrijden.
Hierna even bergje op om vanaf de brug ook nog even te kijken.

Zo groot is de dam eigenlijk niet.

Aan de achterzijde van de dam is er daarna dit meer ontstaan.
Zo en nu naar de Grand Canyon. Dit ligt in het gebied van de Hualapai indianen.
Nu wilde ik dus de Grand Canyon bezoeken. En niet deze indianen.
Maar voordat je bij de Grand Canyon bent kom je op een parkeerplaats. Hier parkeren. Je moet met de bus mee naar de Canyon. Maar alleen de Grand Canyon bekijken dat gaat niet. Je hebt alleen een ticket voor een bezoek aan het indianen dorp.

En dan naar de Grand Canyon. En dat voor net geen 50.00 Usd. Ja, dan voel je je toch een beetje genaaid. En dan mag je nog niet op de Skywalk lopen. Daar komt daar terplekke nog even een kleine 30.00 Usd voor bij. Ja daag. Dus ik met de bus mee en naar de Grand Cayon.
Het is gigantisch indrukwekkend deze canyon. Je kunt de diepte en de omvang van deze canyon niet op een foto vastleggen.
Nadien weer met de bus terug naar de parkeerplaats. Temperatuur vandaag lekker 47 graden. Nu had ik onderweg hier naartoe vele Joshau Tree's zien staan met een soort van bloemen/vruchten er aan. Even gestopt op de terug weg. Er was ook een Dumpstation vlakbij en dat kwam goed uit.Het zijn zaadbollen. Maar deze zijn leeg. Zijn de vogels er mee vandoor?
                           
Het was een flinke trip vandaag. Om 19.00 uur pas terug in Kingman. Het leek erop dat het ging regenen maar meer dan een paar druppels werd het niet. De airco aan.

1 opmerking:

 1. Hoi Peter,
  Hoge temperaturen begrijp ik. krijgen vanaf zondag 19 graden, dat is dan weer te laat voor de tijd van het jaar. Draag jij nooit een pet of een hoed? Als je buiten bent scheelt dat heel veel. Van de zon op je hoofd gaat je temperatuur behoorlijk omhoog. Daarvoor zijn die hoofddeksels ontwikkeld.
  Prachtige foto s weer van dei Grand Canyon. Zoals de natuur die stenen vorm geeft. Ik vind die dam best wel groot. Als je ziet op dezelfde foto hoe klein de auto s zijn, dan is die dam echt groot.
  Ja, en wat de prijs betreft, eens een Hollander, altijd een Hollander.

  Veel groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen