vrijdag 14 juli 2017

Monument Valley

Vanmorgen al vroeg vertrokken en ik rijdt net buiten het dorp al meteen  Monument Valley in. Dit is allemaal Navajo indianen gebied. Prachtig gebied om rustig doorheen te rijden en rond te kijken.Ik ga binnendoor naar Natural Bridges National Monument en die weg dat is de Moki Dugway met een bergpas erin. Onderweg kom ik langs de Valley Of The Gods. Dan moet het toch wel goedkomen.


Deze rots blijft ook liggen.


Maar wel onverhard. Een gravelweg.

Als je boven bent dan heb je me toch een uitzicht over Monument Valley.Ik dacht, als ik boven op de berg ben zal je ook weer naar beneden moeten rijden. Maar dat is niet zo. Het is nu een hoogvlakte waar ik op rijdt naar Natural Bridges National Monument.

Even entree betalen. Of niet? Nee, met mijn Annual Pass mag ik zo naar binnen. En een Nederlands talige  folder er bij. Deze pass heeft zijn geld al 3 maal opgebracht.

De eerste Natural Bridge. De Sipapu Bridge.

De tweede. De Kachina Bridge.

De derde. De Owachomo Bridge.

Nadien het park uitgereden en naar Blanding gereden. Genoeg voor vandaag.
1 opmerking:

  1. Hoi Peter,
    Ik heb nog een dag met je meegereisd. Maar wat een verschil van natuur elke keer weer. Als ik deze foto s bekijk vraag ik me bij sommige wel af, heeft hier nu werkelijk niemand geholpen met deze rots, om die zo in model te krijgen? Is dit werkelijk alleen mar gedaan door de natuur? En dan bedoel ik voornamelijk de 3e foto van boven. Als ik die vergroot, dan is het net een gladde steen die me doet denken aan een boeddha of een soort dier?!
    En de laatste 3 foto s zijn weer bijzonder in verband met die bomen die daar in groet getalen tussen de rotsen groeien. Heel apart. Een bos in de rotsen.


    Heel veel groetjes weer.

    BeantwoordenVerwijderen