zaterdag 15 juli 2017

Vrieskistje storing

Vannacht hoorde ik dat het diepvriesje op storing viel. Dat is niet zo leuk want dan ontdooid het eten wat er in zit. De volgende morgen eerst maar eens even kijken. De koeling (ventilators)die er op gemaakt is, door mijn zelf, zitten vol met stof en pluisjes.
Dit vrieskistje zit helemaal ingebouwd en moet goed geventileerd worden anders wordt het daar veel te heet. Eerst maar even uitbouwen en buiten schoonblazen.
Nadien weer ingebouwd en nu maar hopen dat hij het blijft doen. ook maar even de bandjes gecontroleerd. De compressor is nu toch uitgepakt. Wat ik hier ook al een paar keer gezien heb zijn deze laadstations voor elektrische auto's. Maar nog geen een Tesla gezien hier.

Zo alles opgeruimd en verder weer. Voor vandaag een toeristische rit over een paar bergpassen met wat lekkere afdalingen er in van bv 6 miles (9.6 km) er in. Deze is van de Silck Rock Hill.


En als de door je remmen gaat dan stuur je hier maar naar rechts en dan ga je de grintbak in en sta je zo stil.


Vandaag rijd ik de oa de Million Dollar Hwy door de San Juan National Forest. Hier zitten drie hoogte passen in.
Bank Pass Coal (10.640 ft / 3240 m) en de Molas Pass (10.970 ft /3340 m) en de Red Mountain Pass (11.018 ft /3358m) . Het is hier in deze bergen wel veel koeler en groener.

Er ligt nog een beetje sneeuw op de toppen.

Even stoppen bij de Bear Creek Falls.

Zie je de kleur van de stenen. Zou dit goud zijn?

Het water komt van deze berg die dezelfde kleur heeft. Dit is de Red Mountain.
Volgens dit bord kwamen in 1878 hier de eerst wagons met gouderts over de pas.

Je ziet regelmatig overblijfselen van de vroegere goud mijnen langs deze route liggen. Amerika barste vroeger van de goudmijnen.Stop. Wegwerkzaamheden op de Molas Pass op zaterdag.


Prachtig uitzicht boven op de top. Lijkt de Rockie's wel.


Bij  het naar beneden rijden kom ik langs Pinkerton Hot Springs en een van deze Hot Springs ligt langs de weg. Lijkt ook allemaal goud als je kleur van de stenen ziet.Als ik verder rijd zie ik veel rook boven de bomen. Blijkt afkomstig van het toeristentreintje. Heeft nog geen roetfilter zo te zien. En stinken. Lekker als je in de rook zit. Maar wel leuk om te zien.


Vanavond in Durango.1 opmerking:

 1. Ha Peter,

  Dat je ook al een diepvries aan boord hebt, had ik nog niet eens over nagedacht dat er die ook al zijn!
  Als dat allemaal goud was wat jij nu ziet, was het allemaal al lang weggeweest of stond jij nu ook te bikkelen. Het zal wel gewoon gele steen zijn.
  Maar die gekleurde stenen zijn wel erg mooi. Ik zou best een klein formaatje in mijn tuintje willen hebben als fonteintje.
  Bij ons in Nederland zie je steeds meer Tesla's rijden.
  Wat hebben die Amerikanen voor een auto-kentekenplaat? Het lijkt alsof er een landkaart onder het nummer staat? Zie de foto van de wegwerkzaamheden.
  Waarom rijden daar treintjes? Was het weer een nationaal park waar je doorheen gereden bent?
  Goeie uitvinding wanneer vrachtwagens te snel omlaag zouden denderen en de remmen het niet zouden doen, zo'n grintweg ernaast om uit te rijden. Gebeuren er misschien geen gevaarlijke ongelukken?

  Veel plezier weer.
  Veel groetjes Marianne

  BeantwoordenVerwijderen