donderdag 6 juli 2017

De Route 66 3

Het zal weer een warme dag worden. De zon is al volop aanwezig en probeert de temperatuur omhoog te jagen. Het is al/nog 25 graden om 07.00 uur. Vandaag over een mooi oud stuk R66 via Oatman naar Kingman.
Het is hier ook dor en stoffig.


Oatman was vroeger een goudmijn stadje. Ja hier ook alweer een goudmijn. De ezeltjes werden in de mijn gebruikt. Nadat de mijn gesloten is heeft men de ezeltjes gewoon los gelaten gaat het verhaal.



Op dit moment is Oatman een toeristenstadje waar ook nog de oude R66 doorloopt. En dat brengt nog meer toeristen er naar toe.










Drink een pint met de sheriff.


Als je het dorpje uit bent is het weer de slingerweg door de heuvels. Dat hier vroeger al het vracht en personen verkeer door moest.





Daar ben ik nu.
En in de middag aangekomen in Kingman.

Je ziet veel mooie muurschilderingen langs de R66.


Kijk maar even hoe ver het nog is. Het rode gedeelte heb ik al gehad en het gele gedeelte komt nog.


Ook even het museum bezocht.


Ja zelfs de Thai is in R66 stijl.




Het was een prachtige en interessante route vandaag. Ik ben in Kingman blijven overnachten. De temperatuur overdag 45 graden en dat is wel te veel.

















1 opmerking:

  1. Hoi Peter,
    Wat een contrasten tussen nieuw en oud. Foto s met allemaal leuke gekleurde gebouwen, lijken als nieuw en mooie muurschilderingen en dan weer een dorpje met allemaal oude meut. Het zal inderdaad een afwisselende dag zijn geweest. Maar wat een kale omgeving dankzij die hoge temperaturen en (waarschijnlijk) veel droogte.
    Die ezeltjes zien er wel goed uit, kennelijk hebben ze voedsel genoeg. Leuke dieren om te zien.
    Fijne reis nog verder.

    Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen