zondag 9 juli 2017

De Route 66 5

Lekker die regen als het zo heet is. Het is goed afgekoeld en de airco heb ik niet nodig gehad vannacht. Raampjes en dakluik open en frisse lucht er in. Ben benieuwd hoelang het zo blijft. Ik rijd nog maar een stukje verder over de R66. Regelmatig zie je de oude R66 er ook nog langs liggen.
Overal herinneringen aan de vergane glorietijd van deze weg.


Tot dat ik door het plaatsje Williams kom. Daar is het  weer volop oude glorie voor het toerisme van de R66.

Hij is nep deze politiewagen.


Ik vervolg mijn weg over de R66.

Maar de weg wordt wel steeds slechter.
En dan wordt deze onverhard.

Met overstekende koeien.

Ja en nu. Zou dit nog de R66 zijn?

Even aan deze mevrouw vragen. Hier bij dat leuke huisje. En inderdaad  dit is de oude R66. Maar de weg is hier altijd onverhard geweest verteld ze. En haar huisje was vroeger een tankstation. De benzinepompen heeft ze daar zelf neergezet voor de show. Zij woont er al vanaf 1969. De weg gewoon volgen en dan kom je weer op de verharde weg uit. Bedankt. Ik vervolg gewoon de gravel weg.

In de middag aangekomen in Flagstaff. De temperatuur vandaag maar 27 gr. Dat is veel beter dan de hitte.1 opmerking:

 1. Hai Peter,
  We hebben allemaal graag zon, tot het voor ons te heet wordt. Wij zijn ook niets gewend. Dan is die regen echt heerlijk. Ik had vanochtend echt noodweer onderweg naar t werk. De snelheid zakte af naar 80 km en flinke afstanden tussen de auto s. In Eindhoven aangekomen was het droog en is het de hele dag droog gebleven. Ik reed naast een vrachtwagen met varkens. Die hadden allemaal hun bek buiten de tralies gestoken om zo water op te vangen. Was een mooi gezicht. Ik zie veel wagens met varkens, maar dit had ik nog nooit gezien.
  Die vrouw waar je de weg aan hebt gevraagd zit er goed bij. Zo n mooi huis hebben we nog bijna niet gezien. Meestal is het oude vervallen meut. Woont zij daar helemaal op haar eentje, of zijn er toch buren in de buurt?
  Ik vind het zo typisch die verschillende foto s per dag. Zo is de hele omgeving kaal en zo is het een dag groen!. Erg afwisselend. Zeker voor jou.
  Maar wordt jij nooit eens moe van al dat rijden? Ik ben blij dat ik morgen vakantie krijg en eens even kan gaan zitten (een paar uurtjes), want zaterdag komt de 1ste logé al. De jongste.

  Nou Peter, geniet nog zolang je nog daar bent.
  Hel veel groetjes weer.
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen