woensdag 19 juli 2017

Petrified Forest.

Verderop langs de R66 ligt ook nog een park wat ik wil bekijken. De R66 liep hier vroeger doorheen maar is nu niet meer te herkennen.
Petrified forest betekend versteend bos.
Ik was er al vroeg. Dat heb ik hier wel geleerd. Dan is het nog niet druk en de temperatuur nog maar net boven de 30 graden. En dat om 08.30 uur in de morgen.
De route  door het park heeft vele vieuwpoints. Deze route loopt  ook een stukje door Painted Desert.
Het lijken net kleine zandhoopjes. Maar de foto's zijn vanaf de rand van de canyon van grote hoogte genomen

Je ziet de verhouding wel met het gebouw links bovenin de verte.

 

Op de plaats waar de R66 het park doorkruiste staat nu een autowrak en een plaquette. Verder is er niets meer van te zien.


Schilderingen op de zijkant van de stenen door vroegere bewoners van dit gebied.En de ruines van de laatste bewoners.


Dit is ook mooi. Het lijkt van bovenaf net of er wolken voor de zon hangen. En dan lijkt het of er schaduw op de grond is maar dit is niet zo. Het is bijna onbewolkt op dit moment. Dit wordt veroorzaakt door de verkleuring in de grondlagen.
En dan nu de versteende boomstammen (Petrified Forest). Ze liggen gewoon overal. Net alsof deze met de kettingzaag zijn verkleint.


Het is net glas geworden met allemaal verschillende mooie kleuren.

Nadien het park weer uit gereden en de R66 weer vervolgt. Lijkt er op dat er regen komt. Mag wel van mij met nu 38 graden.Vanavond in Gallup in Texas aangekomen.

1 opmerking:

 1. Hoi Peter,

  Dit is weer een prachtige dag voor je geweest. Wat een mooie foto's en weer helemaal anders dan we ooit gezien hebben.
  Je zou inderdaad denken wanneer je die donkere rotsgroepen ziet er gaat even een wolk over. Goed dat jij er bij schreef dat dit niet zo was.
  Maar wat ik niet begrijp zijn die versteende bomen. Ik heb dat op een eiland in Griekenland ook gezien in een park, maar die bomen stonden nog overeind. Ze waren niet erg hoog, max 7 meter schat ik. Maar hier zie je allemaal bomen op de grond liggen en dan ook allemaal stukjes boom. Dat moet toch door iemand gezaagd zijn, dat kan toch niet anders? Ik geloof hier niet dat dat de natuur heeft gedaan, allemaal ongeveer dezelfde maat!
  Die foto waar dat bordje 'Kiva' op staat, lijkt net alsof er om de tuin een muurtje is gemetseld. Dus helemaal snap ik het niet. Van een huis is weinig of niets te zien, maar je ziet wel een soort afrastering?!
  En een foto met lage muurtjes alsof de fundering klaar is en ze kunnen gaan metselen en dan gebeurt er niets meer. Raar. Of zouden ze daar nu mee begonnen zijn?
  Heel veel groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen