zaterdag 12 augustus 2017

De Route 66 17

Nou het heeft inderdaad geregend vannacht. Het heeft gegoten.
Het veldje achter mijn camper staat helemaal blank. Ik sta wat hoger met de camper op het parkeer terreintje van een soort Museum. De medewerkster hiervan komt net aangereden en vraagt aan me of ik last heb gehad van de regen vannacht. Ze had me gisteren al zien staan op de parkeerplaats en wil nu ook nog graag weten van welk land het kenteken is op mijn camper. Zo en nu weer verder over de R 66.

Deze voertuigen stonden model voor de kinderfilm Cars van Walt Disney.


En dan rijdt ik de staat Kansas uit en Missouri binnen.







Een Drive-in Theatre. Ik wist niet dat dit vandaag de dag nog bestond. Toch wel dus. 

Het hele oude service station Spencers.


De huidige eigenaar is het helemaal op aan het knappen. Nieuwe spanten, nieuw dak etc.





En weer verder over de oude R 66. Hij loopt nu mooi de velden en bossen. Bijna niemand kom je tegen. Ik trof wel een paar AustraliĆ«rs en Spanjaarden onderweg die de R 66 ook aan het rijden waren. Een beetje afgelegen ligt het Sinclear servicestation.

Alles nog mooi uit de tijd van toen.















Wil je Frod (Ford) niet starten Opa?

En ja een afgesloten oude brug dat kan ook gebeuren.

Ik had al een paar keer iets vreemds op de weg zien liggen/zitten. Even gestopt en wat blijkt. Het zijn overstekende schildpadjes.




Heerlijk rustig rijden door een mooi gebied.





En dan kom ik bij Devils Elbow. Ik had gehoord dat daar een leuk barretje/restaurantje is. Deze dus.



Maar hij is niet open. Wat blijkt. Men is de hele zaak aan het renoveren. Ja dat heb ik weer.


Ja dan maar weer verder. Gisteren in Marshfield overnacht en nu heb ik  me een plaatse gevonden in Rolla. Wordt ik s Ć”vonds nog getracteerd op vuurwerk. Waar dit van is weet ik niet.

De rit van 2 dagen.


1 opmerking:

 1. Hoi Peter,

  Wat een mooie route is dit geweest, zo kom je echt in vakantiestemming. Heerlijk door dorpjes, onder bomen door, lekker zonnetje, hoosbuien in de nacht dan heb je er overdag geen last van.
  Het is goed dat ik kleinkinderen heb (jongens) van 6 en 9, anders had ik van die auto s (Cars) niets begrepen. Nu dus wel. Die oude brandweerauto is ook prachtig.
  Wat bedoelen ze precies met dat Drive-In Theater? Moet je dan onder die driehoek rijden? Ik zou denken ze moeten op dat grasveld parkeren en kunnen dan vanuit de auto naar de film/theater kijken?
  Dat oude service station wat de nieuwe eigenaar aan het opknappen is, zijn die ondertussen gewoon open? Of hoe verdienen zij anders hun geld om van te leven? In die ene ruimte stond een kappersstoel. Heb jij je baard ook deskundig laten trimmen? Dat ken ik nog van oude Amerikaanse films. Haren knippen zag je nooit, alleen maar scheren.
  En dat Sinclair servicestation, is dat nog in werking of is dat alleen nog nostalgie?
  Al die oude auto s worden echt gekoesterd. Allemaal plantjes erom heen als of ze op een kerkhof staan!
  Bizar weer die Opa in die gele truck. Zoiets zie je hier dus nergens. En dan al die vlaggetjes!? Wat zijn Amerikanen toch rare vogels. Heb je daar nooit last van als je eens een biertje gaat drinken of gaat eten?
  Wat stom dat ze weer niet aangeven dat de brug gesloten is en je rechtstreeks naar de juiste brug sturen. Ook Amerikaans lijkt me!
  En dan dat restaurant dat gesloten is. Buiten roept het om gasten en dan is de deur dicht. Je bent soms wel een pechvogel hoor, moest je weer zelf koken. Nou, dat moeten we hier ook hoor, alleen is hier de winkel dichterbij dan bij jou. Maar jij zult ook wel in elke plaats kunnen winkelen, maar dan zal het wel duurder zijn dan die grote supermarkten. Dat was in Nieuw Zeeland ook. Rijden ze 50 km heen en 50 km terug voor zo n grote supermarkt. Maar dan ligt de auto ook vol als ze weer naar huis rijden. Is voor hen een uitje.
  Het meest vervelende is, je verheugt je ergens op wat niet doorgaat. Ja dat noemen ze dan inderdaad pech hebben. Volgende keer beter.
  Veel plezier nog.
  Heel veel groetjes weer,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen